用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學開學後覺得好大壓力....
樓主: $$$
go

小學開學後覺得好大壓力.... [複製鏈接]

me too呢, 我仲要係奶奶到食完飯先返屋企, 返到屋企已經九點, 又要同亞仔沖涼, 練琴, 睇手冊, 做功課, 執書包, 簽通告, 開支票, 洗小食盒&水樽, 再放回小食, 跟住叫亞仔訓覺, 自己先沖涼, 跟住洗衫, long 衫,已經差唔多十二點了...

原帖由 kachunma 於 08-9-5 08:12 發表

現在每天放工返到屋企,反覺得是工作的開始,仲緊張過返工,check 手冊、check功課,教執書包、簽通告、開支票........嘩!人都顛!又怕自己失誤連累個仔,好大壓力呀! ...

原帖由 grace_xian 於 08-9-5 10:01 發表
咁快就有功課了?
好在我嗰間係下週才開始正式返學, 但整日都要集隊, 小朋友覺得好攰

我亞仔o個間已經講定默書時間了..

係囉, 日日返到屋企都好似同時間競賽咁, 返到屋企都已經九點, 又要沖涼,睇通告,檢查家課,彈琴,無十點半都未做完,仲要每個星期都有中&英默書,自己辛苦之餘,亞仔都好辛苦,真係慘.....

原帖由 my17223 於 08-9-25 16:18 發表
總知要成8點幾先返到呀媽到, 極快食完飯帶囡返屋企都9點幾....

我同你都係一樣, 所以冇晒d時間, 一返去就好似打仗咁,
d功課又多, 起碼五、六樣, 做完功課都已經十點半, 仲要彈琴喎, 每日都要11點先上得床...
‹ 上一主題|下一主題