用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) Welcome 09/2009 primary one Good Hoper
樓主: junior_pam
go

Welcome 09/2009 primary one Good Hoper [複製鏈接]

我哋尋曰碌咗去買啦!今曰帶咗返去,老師收咗佢對鞋,但係條襪衭就攞返返來。你快的去買啦!

原帖由 BMW 於 09-12-1 16:28 發表
Bird Bird,

頭先亜女Call我...話Shoes同Leggings今日一定要去買。吾知係0米明日PE堂要Ling返去比老師Check?!

我們之前都搵咗好耐。原來要去舊式街坊運動鋪先有。如果有需要,我幫你買吖。小妺著29碼,你要乜嘢碼?

原帖由 BMW 於 09-12-1 22:38 發表
I cannot find the traditional one, would you please tell me where did you buy it?
I only got the one like the ballet shoes, but chloe said not this one.

咁就安樂哂啦 *_<
今日亞女返來話叫我做家長義工。佢話因為我上次旅行抽唔中,今次幫我同老師講咗,有得做啦!

自己都未攪得掂,就幫我安排埋,今次真係唔該哂!!
原帖由 BMW 於 09-12-2 16:24 發表
Bird Bird,

過到関...亜女話老師収左距対Shoes La! 安楽0西!

同意!所以呢幾曰亞女都只係著綠色冷衫咋。

原帖由 BMW 於 09-12-3 14:46 發表
0個件校褸真係 ...着冷3仲暖過距

好呀!不如叫家姐問下梁老師你可唔可以一齊來幫手吖?不過我都冇收到詳程,唔知亞女有無放假料?!

原帖由 BMW 於 09-12-3 14:45 發表
Good AR! 可以造家長義工!
我都想造AR...可以Bong手同D鴨仔化粧^^

李個女有無寫手冊話要帯化粧品?我驚...比距帯会全部吾見0西...甘我会好傷Wow!

原來亞女真係攪錯!!!

佢代我答應老師幫忙做星期日的家長義工, 但老師後來發現我星期日冇買飛睇表演, 佢話唔想我特登返去做義工, 所以便請別的家長幫忙。亞女..亞媽星期六去睇呀, 點解你唔同老師講我星期六可以幫手呀.......真係空歡喜一場

原帖由 bird-bird 於 09-12-3 15:34 發表
好呀!不如叫家姐問下梁老師你可唔可以一齊來幫手吖?不過我都冇收到詳程,唔知亞女有無放假料?!

亞女話如果冇敏感可以用老師
祝所有鴨仔同埋唱歌的同學仔演出成功

原帖由 leelee5354 於 09-12-4 11:19 發表
一定會 .
她不是會遺失, 而且愛自己畫畫畫.
我試過給女女lip stick 去合唱團表演, 結果用了超詔半支

hi bbmummy,
尋晚遲咗開場,加上演出項目眾多,結果攪到十點半左右才結束。假設今晚有所改善,但如不刪減節目,估計最快也要十點。還好有兩天假期,小朋友可以好好休息。不過老師們也夠辛苦了!

原帖由 bbmummmy 於 09-12-6 11:03 發表
Hi bird-bird,

我囡囡同你囡囡相反, (唔知係咪唔同老師做法唔同)佢之前問我想唔想做義工, 我答好呀, 佢跟住問我有無買飛, 我話有, 佢即答我買咗飛無得做. 我唸早知就唔買啦 .

我尋晚11:02先係門口得到阿 ...

hi bbmummy,
尋晚遲咗開場,加上演出項目眾多,結果攪到十點半左右才結束。假設今晚有所改善,但如不刪減節目,估計最快也要十點。還好有兩天假期,小朋友可以好好休息。不過老師們也夠辛苦了!

原帖由 bbmummmy 於 09-12-6 11:03 發表
Hi bird-bird,

我囡囡同你囡囡相反, (唔知係咪唔同老師做法唔同)佢之前問我想唔想做義工, 我答好呀, 佢跟住問我有無買飛, 我話有, 佢即答我買咗飛無得做. 我唸早知就唔買啦 .

我尋晚11:02先係門口得到阿 ...

係好肚餓呀! 佢5:15要返到學校, 之前雖然要先食飯, 但係亞女話有直到放學都冇時間食, 由5:00 到10:30 冇落肚, 佢成盒小食完封不動返出來, 一上車就狂風掃落葉全部食哂.....你話係咪真係好餓........

呀女呢兩日都到九點幾, 我不知幾心佢今朝唔肯起身返學, 點知佢一叫就起身, 心情仲不知幾好添, 正明佢真係好鐘意返學......咁都安樂

原帖由 BMW 於 09-12-7 10:52 發表
Hahah...亜女経過Lee両日後,成個人Out of Batteries甘。好彩Daddy都古到距会甘,昨晩Suggest由距去接,結果真係...要台住隻訓左覚既豬仔返屋企,Hahahaha!

亜女完場後,話好Hungry,要去McDonald食個包先得。隻豬訓到現 ...

vvmon,

你好update 呀! 您唔講我都唔知有聖誕咭設計比賽呀!!我家係大鄉理, 識得用電腦處理文書已經叫好叻啦, 仲講話用軟件設計, 唔好攪我啦.....好彩(我估)唔係compulsory咋

我支持你, 係道講、散下氣, 又可以舒緩情緒, 又唔傷害家人感情, 直頭係好方法!你唔需要激心, 因為我相信天下的大少爺 都係一樣, 正所為總有一個係屋企

原帖由 vvmon 於 09-12-9 23:25 發表
各位媽咪,
你地有無參加聖誕咭設計比賽呀?知唔知係咪好似上次咁,一定要參,我唔想做呀!
因為我工人家有急事返咗老家,而家家中工人就係我,屋企事無大小,都係我搞,上至洗衫煮飯,下至通渠洗廁所,都由我一手包辦!最慘公司請唔到假,唉!
...

BMW,

老師有話過keep住套衫, 可能有機會再表演, 但係就冇明確講點安排, 我洗套衫就收埋啦.

乜買禮物呀? 係學校買?? 呀女冇講????

bird bird

原帖由 BMW 於 09-12-10 16:31 發表
今日亜女帯左$20返学校買禮物。我好開心...亜女買左1式2份既禮物回來...仲話我知,1份係買比妹妹,1份係買比自己。我真係好感動AR!!

VVMon,
你吾講我都吾知有聖誕咭設計比賽添 亜女完全無Mention過,激C

Bird ...

亞女都有講買file, 比錢佢, 但係佢話係薄種A4膠套folder, 佢話買來都冇用, 所以就比返的錢我.

不過佢就一隻字都冇提過可以係學校買聖誕禮物, 究竟佢係上堂 , 定係佢班冇份呢?

原帖由 fyeung 於 09-12-11 09:25 發表
囡囡有講買禮物,話$10,$15 & $20,我仲以為有幾個價錢添 仲有,佢之前有講話帶$10去買GH file,我今個星期比左錢佢,點知佢話無得賣啦,要等P2再買過.係咪真??

...

點樣先可以叫亞女蓍衫, 我只係比件長袖底衫, 校恤, 校裙, 冷背心, 綿襖加對絲襪, 亞女已經苦哂口面, 係咁話唔要件冷衫.....日日放學都收件衫係書包, 激死我!!!!!

原帖由 fyeung 於 09-12-17 13:05 發表
BMW & vvmon,

今日聽囡囡講,佢地班有同學仔尋日著PE衫,尋日本應著校裙架.照咁睇,我聽日+星期六都會比佢著PE衫+羊毛衫係裡面+jacket+頸巾+暖旦.

有冇媽咪做運動會家長義工? 係咪聽晚要返學校開會?

十媽、小蛋,

我都係做()所長呀

好失禮呀, 家長會日竟然唔認得媽咪......Sorry 哂

原帖由 十月媽咪 於 10-3-7 13:29 發表
我都係呀! 好彩天文台話星期四係天x, 同埋無星期二三咁寒冷咋! 好期待運動會啊!

原來而家冇家長義工睇食飯啦.....亞女前一陣仲問我點解唔做義工睇佢食飯.......唉亞女, 我做大唔, 你又邊有得食.....

我聽日都係半天呀, 到時又可以見到你啦

不過我大懞, 如果認錯千萬唔好見笑, 係道先同各位陪罪

bird-bird

原帖由 fyeung 於 10-3-9 18:07 發表
爆左你個秘密添.我係恨到流口至真.而家又少左個機會返學校

多謝哂你介紹,剛睇完你的推介。同你個女相反,我家小豬竟然睇到喊咗兩次。佢話真係好想喊喎! :)

不過佢都話一定要睇下一集。多謝哂!

原帖由 bbmummmy 於 10-3-10 07:43 發表
呢個3月真係好繁忙, 因要應付兩場校際, 仲有嚟緊評估 (仲要撞正最後一埸校際), 不過其中PIANO 阿囡已完成, 所以星期日我已急不及待要休息吓, 星期日同阿囡睇了 "交響情人夢", 我覺得如果小朋友喜歡古典音樂的話, 很 ...

係呀!兩個喊位分別係(1)個肥叔叔係廚房練cello (因為佢都係拉cello, 而佢個練習環境明顯好好多);(2)係當個樂團演出成功好多人欣賞 (佢只是話真係好想喊,無特別講點解)。不過其他位佢都笑得好開心。

再一次多謝推介!

原帖由 bbmummmy 於 10-3-13 16:02 發表
咁奇怪, 睇到喊

我同阿囡最覺得好笑就係食咖哩那段???  佢仲問我點解伴奏長笛位姐姐一邊彈塊面會變色

仲有一個喊位係個小女孩同千秋王子講其實佢爸爸一直好勤力練習、、、、、唔知佢係咪好有同感呢、、、、、

原帖由 bird-bird 於 10-3-14 00:33 發表
係呀!兩個喊位分別係(1)個肥叔叔係廚房練cello (因為佢都係拉cello, 而佢個練習環境明顯好好多);(2)係當個樂團演出成功好多人欣賞 (佢只是話真係好想喊,無特別講點解)。不過其他位佢都笑得好開心。

再一次多謝推介!

...
‹ 上一主題|下一主題