用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Party Day on 26 Oct
樓主: 2DsMum
go

Party Day on 26 Oct [複製鏈接]

你地又怕唔怕大部份都唔扮野, 個小朋友見自己咁怪, 會唔會唔開心?  亞囡仲係3歲幾, 都唔係好知halloween, 不過佢都有條halloween裙, 我多數唔畀佢著.

原文章由 candyPo 於 07-10-25 13:34 硐表
我囝囝話要著南瓜衫呀!

而家我諗到俾囝囝著casual wear有一個問題, 因我囝囝唔識除褲(因有button &拉鍊), 如果聽日佢突然想去toliet, 咁學校嘅嬸嬸會唔會幫佢呢?

如果真係冇人幫佢, 我諗都係要俾佢著橡筋褲頭嘅褲 ...
~easybring~

我又見都有小朋友著, 不過見車上面都係多數冇著, 大家都唔敢輕舉妄動.

原文章由 candyPo 於 07-10-26 08:50 硐表
今朝阿囝好開心著咗南瓜衫, 跟住同佢去落樓搭校車, 去到校車站, 佢見另外2位小朋友都係著普通衫, 即刻話唔著南瓜衫要除咗佢. 唉! 最後緊係除咗喇! :tongue: ...
~easybring~

咁都好開心喎.

原文章由 roley 於 07-10-26 11:53 硐表
I saw many kids wearing halloween costume this morning at school.  Previously, the classteacher also mentioned that the kids 著靚靚衫or wear the halloween costume.
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題