用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 問:Anfield 校車費用
go

問:Anfield 校車費用 [複製鏈接]

下年目標報Anfield k1, 請問有無用家可分享大約校車費用作參考?

我search 過有人話好貴,今天問過admin office 又話每年唔同,唔透露資料.....

因為同家人struggle 緊返學接送問題...
   1    0    0    1

dem0cracy 發表於 19-10-27 01:48

For Kowloon Tong campus, autumn term (Aug-Dec 2019): ...

真係多謝晒你分享,原來真係算好貴喎。我住廣播道,真係搭的士平好多,不過就麻煩囉同埋冇咁肯定。

請問大家有無得用保姆車架?第一個小朋友...唔知呢啲嘢點安排?或者有冇保姆車去到金巴倫道?

真係九龍塘去九龍塘都11,000幾,真係選擇叫姐姐日日搭的士,或者搭208巴士

siufan15 發表於 19-10-28 20:34
我住大圍,如果收都要諗下點返學,我今個星期六play visit,大家知唔知取錄率高唔高? ...

大圍17000.... 好貴!

回覆樓主:

坦白問:係咪姐姐搭的士呢個option 唔work?

就算平d, 係咪都不夠校車安全?

starryling 發表於 19-11-4 17:14
我冇工人架

我都係請緊工人!

睇左你另一個post, 而家先寄信申請Galilee International

以前見人搭保姆車,點解anfield無保姆車,側邊甘多學校...

新手媽媽 都唔係好明個運作。

細佬Bebe 發表於 19-11-4 11:09
我覺得 搭的士唔會有唔安全問題

最大問題係 截唔截到車

我一路都無工人的,長老幫手湊,但要返學 太辛苦長老了,他們都唔願意。可能又要抱 又要陪上堂,所以打算工人姐姐係full time 睇亞B,可能要陪玩陪playgroup

家務不是大問題,我唔洗她煮飯,亞B衣食有長老照顧。

其實我第一次請工人,只係想問大家 究竟校車送B安全,定係姐姐自己送安全。姐姐都表示願意揹BB的,而家14個月大。

我而家想揀下午班。好像易d打的

多謝大家意見,其實我都真心覺得校車安全d! 一於考慮校車先!

‹ 上一主題|下一主題