用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

我仲以為 project 係學校老師同佢做添....o麥原來要交架

大件事了.............

odo帶返黎條草一早已經.....瓜左lu.....

洛琳媽,

星期六我同爸爸都要返工, 但係碩碩(odo)好想去你個party( 佢張張invitation放左入枕頭底,仲問洛琳做左米奇老鼠!!!)

所以可否讓姐姐(工人)帶碩碩到場呢?

碩碩媽媽

顯程媽: 我們都買了thomas show.... 10/7 7:00pm 的中文版, 不知是否同你同一日呢.....

洛琳媽:

相信姐姐可以治到我個頑皮仔的....如果到時大家發現我既姐姐管理不足, 希望大家多多包涵及指導!(亦可以事後悄悄地二五比我聽我姐姐有冇偷懶 ....嘻嘻...)

希望明天後天兩個生日會大家會玩後開心d 啦......

子碩媽

原文章由 LoCLai 於 08-6-4 18:54 發表
joyce ma, natalie ma,
歡迎你地去charlotte個b'day party呀!! 佢一定好happy!!!

碩碩 ma,
如果odo想黎, 而姐姐又可以handle, 當然歡迎佢黎啦!!!!

唔知點解, 我覺得d小朋友都好鍾意一齊玩!!!! 佢地真係識得初步建 ...

NAT mama, 相信MISS TAM 今天有派兩星期的一覽表比你啦.... 我問子碩呢幾日教D 麥, 佢又講唔出.... 都K1學期尾啦, 仲講唔到, 激死人了...... (今個星期都唔知有什麼學呢....???)

顯程媽, 我坐BLOCK D - H 行, 你呢? 唔知會唔會有緣當日撞到呢...

多謝 洛琳同OSCAR 的生日PARTY 啊.....  很熱鬧!!!

子碩手冊亦有叫他交18蚊, 不過問子碩, 佢就說不用!!

oscar 媽及洛琳媽, 多謝你們的相!  

另外, 我問子碩, 他說沒有表演噃.....問他有冇一齊唱歌, 他是有, 但係不是表演!!! 不知他上課時是否在發夢!!!

見到drama的台詞, 笑c 我..... 估唔到4歲小朋友有禁勁既記憶力同表達能力.... 子碩仲距離好遠.....  多謝琳琳媽! 希望你bb健健康康肥肥白白啦!!

rain 媽, 碩碩返一至五下午班, 希望到時可以見到rain啦,等rain 返學個幾日留意下見唔見rain 同先...

出黎? 好呀.... 不如去食 tea buffet 啦, 冇禁熱, 又唔洗準備食物..... 又或者去 pizza hut 攪個(生日)party, 我地每人夾$ 去玩, 有冇主角不重要, 重要是有地方比小朋友玩! 好似 min $80 一位人頭, 平buffet 少少, 而且有個玩遊戲既地方.....

未有相噃....放心.....

謝師? agree!!! 不過如果miss tam 肯去就好啦.... 我怕她唔得閒或唔方便傘...

我呢幾日都有同碩碩玩套話劇, 好得意.... 他說蘇海利、Kenneth 同阿聰做對白, 自己做小雨點, 顯程同Rain做農夫, joyce 做Lavanda.... 都唔知係咪呢.....  呵呵......

碩碩仲唱埋, 大家臨說再見之前有首歌 「我是一個小司機, 嘟嘟嘟嘟嘟嘟, 小朋友呀快上車, 嘟嘟嘟嘟嘟嘟」哈哈..... 很好笑, 下次大家出來一定叫他們表演一下.....

oscar 媽:
收到你的相片, 多謝!

勞琳媽:

唔知bb 出來了嗎????  沒有你主動發起活動tim......我們好像欠缺了你呢個統籌噃....呵呵...   

大家有冇意見邊日出來? 如果12/7 (六) or 20/7 (日) 有冇意見? 有冇更好提議? 之後可以再投票看看那天多人?

Oscar 媽,
是呀, 唔知點解星期三o個日傍晚,碩碩無端端問我oscar 點串, 之後又叫我摺頂帽比佢, 摺完自己就寫oscar o個名上去, then 之後又油顏色,話要送比oscar, 油完一頂話油得唔靚, 又叫姐姐摺多頂,再油.....  (total 摺了四頂!!!!)

之後 同我講要出街, 我問佢想去邊, 佢話要去oscar 到比頂帽比佢  
我叫他星期四才比oscar 啦.... 點知放入了書包自己又唔記得比oscar, 返到屋企又再油多一頂........所以osacr 星期五收到o個頂帽相信已經係最靚架嗱....呵呵.....  

不過, 真係唔明碩碩只係指明比oscar???

如果27/7 (日), 大家又點睇?

禁我地仲約唔約miss tam? 因為返多兩日可能就見唔到miss tam lu......   (好唔捨得..... )

我諗星期五放假啦...上次有份通告已經派左有提及到..... (7月份的學費很貴, 3天= $2xxx) hee...hee......

琳琳媽: 順利呀.... 第二胎好易架咋, 我的第二胎不用2小時已經ok左lu....  ha...ha....

不如等我隨意concl. 一O下下次gathering 資料.....

下次聚會建議: (歡迎修改)

日期: 27/7/08 (日)
時間: 下午 3:00 - 5:30 ??  (有冇更好提議?)
地點: a) 都會海逸酒店 b) 旺角帝京酒店 c) 其他(可建議)

出席:

1) 子碩 ...........2a 1c ............a/b/c (無所謂)
2) 洛琳............
3) Natalie.........
4) Joyce..........
5) Oscar..........

[ 本文章最後由 大飛 於 08-7-2 23:31 編輯 ]

1) 我今天打了去 「都會海逸」,他說可以book 近海邊位, or 自成一角的位, 你們怎看? 他說如果我們有廿位, 要早少少(兩星期前)book 位好d....

2) 你們的寫的「c」 是否代表小童, 因為book 位時, 他問我們3-10歲有多少位, 有冇bb/小朋友 要high chair..... 等等

K1F 聚會

時間: 下午 3:30 - 5:30
地點: a) 都會海逸酒店 (a: $188 / c: $108 另有九折)
         b) 旺角帝京酒店 (b: $148 / c: $108 另有八五折)
         c) 其他(可建議)

出席: (暫時13大,7小)

1) 子碩 ...........2a 1c ............(a/b/c)
2) 洛琳............
3) Natalie.........
4) Joyce................2a 1c .......(a/b/c)
5) Oscar................2 a 1 c ......(a)
6) 傲謙 ........... .....2a 1c ........(a / b / c)
7)Kenneth.............1a1c...........(a/b/c)
8) Chi Yau ............2a1c...........(a/b)
9) Ryan Leung.......2a1c

琳琳媽: 恭喜你.... 最重要bb健康....

我細女出世,子碩都不停在適應, 到昨天子碩還問我「點解我地有妹妹既?」

各位: 昨天打去book 了都會海逸, 他說比個角比我們, (不知是否上次個個呢.....)他說 25/7前要先比 $500 desposit 作實,大家是否confirm 是次聚會, 如下22/7(二)之前大家冇異議, 我23/7星期三or 24/7星期四會去交$  

原文章由 LoCLai 於 08-7-18 15:10 發表
各位, 我生左啦!!好耐無過黎打招呼!! 阿囝七月五日出左世, 重3KG!! 多謝各位O既祝福呀! 我同阿囝都好健康, 不過阿囡仲要D時間適應下多左個細佬O既生活!! 我估呢個聚會我參加唔到, 不過我會叫佢阿爸同佢去! 等佢去玩 ...

大家沒有回覆的....是否代表會出席? 不知道是否落訂好?

多謝大家有D回應, 因為如果唔交錢,小朋友冇得去會失望, 但如果交了錢,冇人去, 又好唔抵

其實大家都想小朋友出來聚聚舊,希望他們會開心.....

希望到時大家玩得開心D啦.....

我會明天交訂金的, 我BOOK 了都會海逸酒店 3:30 PM 王小姐 (約10-12位大人 7位小朋友)

K1F 聚會

時間: 下午 3:30 - 5:30
地點: 都會海逸酒店 (a: $188 / c: $108 另有九折)

出席: (暫時10大,6小)

1) 子碩 ...........2a 1c .............(re-confirmed)
2) 洛琳............ 1a1c..............(re-confirmed)
3) 傲謙 ........... .....2a 1c ........(re-confirmed)
4) Ryan Leung.......1a1c.......... (re-Confirmed)
5) Joyce................2a 1c ....... (re-confirmed)
6) Chi Yau ............2a1c
7) Natalie..............

洛琳媽媽: ok la, 或者如果你到明天來不到可以打電話比我啦, 你要好好休息, 現在天氣禁熱, 外出一冷一熱會對身體唔好架

Chiyau媽: 其實我已經BOOK 埋你個位, 現在BOOK 了10-12位大人, 6-7位小朋友 (因為可能Nataile到時會出現...)

大家明天見啦, 大家記下我的電話 (如果沒有我再pm 比你), 方便到時聯絡。

突然想起你們..... 大家K2好嗎..... 上星期參加了新同學的生日會, 見不到每個熟口熟面既面孔..... 少左DD親切感.....

根德園便是這樣, 同學仔、家長們一熟左, 未有時間可以好好溝通, 便要分開...... 有D唏噓添.....

Agree 呀....其實去邊都冇所謂, 志在小朋友開開心心傘.....

原帖由 hccw 於 08-10-17 09:57 發表
係呀,我都有同感,少少唏噓咁啦.
顯程今年都靜咗D,
情緒更穩定(不過佢天生平都算係乖),
加上唔洗噤早起身lei.

Suddenly can't type Chinese.
Let's plan an Autumn picnic ah.
Can go to beach (play sand), Sai Kun ...

傲謙邊日會開生日會呀? 等我預下時間先.....odo  一定好瘋狂傘..... (次次生日會odo 都四位走..... 真面目出哂黎 )

原帖由 dtwy 於 08-10-18 23:48 發表
傲謙會在十一月開生日會,將會邀請大家一同參與.
至於秋季旅行,有時間一定參加.
‹ 上一主題|下一主題