用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

Hello 各位媽咪

我為囡囡報暑期英文班, 之前致電校務處話只可報親子班, 後來得侯老師回覆, 知道小朋友已返學便可報讀.

得意媽

我昨日去報名的, 囡囡3y4m

得意媽

我都報左8/8-19/8 : 英語動物世界
到時見啦

得意媽, yy13

我報左興趣班, 上星期已經收到信, 打電話去學校check下.

得意媽

其實呢封係 confirmation  與暑期班通告差不多,(J)ROOM 101,102,103 如果再收唔到call番學校.

想問下如果由石硤尾MTR打的返學, 在那出口會有Taxi 站 ?
Thanks

mamamui 寫道:
[quote]

想問下如果由石硤尾MTR打的返學, 在那出口會有Taxi 站 ?
Thanks

石硤尾MTR附近無Taxi 站 ,你在B1出口一出就在窩仔街截就得啦![/quote]

hi mamamui

你囡囡有冇報TT Summer course ?
如果冇記錯都係返K1 pm class, 多謝你的資料

Jennie 寫道:

你地8月29號係咪唔帶小朋友去呀??   

29/8 一定會出席, 應該會介紹老師及分班.

yy13

可以上埋課室認識到班主任,唔錯
多謝你的報料   

Dear All Fans,

白色橡根頭長褲(防蚊) 那兒買到 ?
thanks

得意媽 & all

北河街好似係深水埗  
我宜家開始準備防蚊用品, 長褲, 長白襪, 蚊怕水/貼....
你地有冇好介紹呀 ?

balltsang 寫道:
carcar,
我唸遲d負責人打比你confirm路線/時間時,你問下佢比唔比陪

我都擔心 :cry:,暫時唸住頭一個月返學搭校車,放學自己接 ,打後放學搭返校車....我係18號車,新界路線   

我都問過司機叔叔, 應該冇得陪 :-|

校車方面值得一讚, 已經回覆校車所行之路線,時間,費用, 唔使心掛掛

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入o黎啦!

Jennie

今個星期開始返興趣班, 囡囡穿短衫褲仔群仔, 沒有替她貼上蚊貼, 沒有俾蚊叮
而我自己俾蚊叮了一次

yy13 寫道:
all

我見有好多媽咪要準備好多嘢幫小朋友開學, 但我自己覺得好似無mug嘢做過咁. 其實除咗要申請八達通, 圖書證, 影學生相之外, 仲有mug要做呢   

有蓋杯, 毛巾盒, 名字label, 白色長褲, 白色波鞋

yy13 寫道:
hi conniebaby

thanks

除咗名字label同白色長褲, 其他我都攪掂

我想問下名字label, 你用貼定iron嫁 (for外套用)

杯, 毛巾盒 , 用防水label
校服和外套用名字o麥,用線縫在衣服上.

得意媽 寫道:

哎呀! 乜要申請定圖書證架, 我5知添

申請圖書證好容易, 帶出世紙, 住址證明,OK

得意媽 寫道:
connie

學校圖書館用公共圖書館借書証架咩

唔sure 申請定也冇防

yy13

很久之前有位BK媽咪搞名字o麥集體訂購的, 但忘記了她的Login name.

應該係親子閱讀報告 , 大人要恊助小朋友畫公仔, 油顏色
以前間Nursery都係咁.

ccll >

各位
請留意書包拉鍊位, 我果個拉得不順及會開口叫人
829要返去換了.
‹ 上一主題|下一主題