用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Target 直資
go

Target 直資 [複製鏈接]

Chocolatefree 發表於 17-12-14 09:43
想target 考直資私校, 仔,活潑好動,5 月B , 應否take 民生 ( 但未必可以升小 ) ?
民幼生是否難响出面考 ...

民幼升唔到民小好慘
出去考直資私校老師零十卜
聽聞好多名幼有操小一面試
但當你知民小唔收就好榜惶,先黎谷面試就太遲,學校亦無training
利申:過路人

Chocolatefree 發表於 17-12-14 14:28
Thanks Kiranapak 民幼用家! 請問民幼除了沒有其他私幼所提供的面試班/ 教授面試技巧外,其課程可足夠將來 ...

課程唔算特別深,功課平日一至兩份
weekend 同長假期多dd
有朋友讀kv,st cat,LH ,粗略估計,
ms 係淺點
至於足唔足夠出面考直私…我相信喺邊1間幼稚園都要靠家長再谷,如LH 為例,佢地喺有video 教家長點同小朋友溫書等等,呢d細節位,ms 無得比
但教導自理德育ms係可以的

73662710 發表於 17-12-14 15:58
Can you tell us more about the video from LH, how does it help?

video 確實內容我唔知,但我聽朋友講學校有好多網上video 俾你同小朋友溫書
而k2會有啟迪班教小朋友in 小學

73662710 發表於 17-12-14 15:41
考SPCC 正路唔收是正常!DBDG, 無論讀邊間都要父母在“各方面”配合。uptake rate 也非常低,當然也不是個 ...

其實我好認真地懷疑,某人先係ms打手
‹ 上一主題|下一主題