用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 15分,跨區抽唔抽到?
樓主: lorenz
go

15分,跨區抽唔抽到? [複製鏈接]

各位比d意見

如果我住址係41區+又係天主教+首名=20分, 首輪係填Maryknoll , 請問有幾大機會入到 ! 因為如果冇機會及小機會就要打算入直資 ! 我都唔勇等第2輪既結果 !

如果首輪係住41區, 與跨區既機會有冇分別 !

chriskoo 多謝你既意見
即是話用私校打底, 唔好考慮直資 ~~~ 如果唔係一線希望就冇晒, 其實20分同區住都有好多入唔到, 咁2nd round 第2.3志願點填 ?

原帖由 chriskoo 於 09-11-6 10:34 發表
If 1st round cannot get this school, you may keep try the 2nd round for this school again. Because you lived in  41區 have more chance.
But if you registered for 直資, then you cannot have lucky draw  ...

chriskoo
吓! 點解你囡囡表現唔好?
依d就係主已經安排左最好既決定比你! 你真係好幸運,
我都想 , 如果考左直資唔去註冊, 到時想食回頭草唔知佢"so ng so" 我 ! 我就係好驚咁既情況出現, 到時都唔知點決定 !

當時係唔係20分(41區住)1rd round 入到 ! 今年p.1?

你真係太好! 雖然聖方濟各係後備起碼都有機會, 其實我係打算比亞囡去考聖方, 到時睇臨場係點先決定啦 ! 上主會安排個最好既決定比我.
我想問你囡囡k3讀邊間 ! 睇吓我個囡有冇機入聖方打定底 ! 我囡囡讀kv !

嘻嘻 ! 攪錯晒 ! 希望到時入到聖方啦 ! 起碼可以打定底 !
‹ 上一主題|下一主題