用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(小西灣) 小西灣迦南幼稚園K1~~下學期lu
樓主: haileymama
go

小西灣迦南幼稚園K1~~下學期lu [複製鏈接]

Re: 小西灣迦南幼稚園K1~~下學期lu

下個月復活假......點算                   

haileymama 寫道:
話說尋日放假,我有個非常強烈既感受,就係..............

[size=x-large]唔該學校唔好再有咁多假期!!!

尋日簡直比死更難受,2個痴埋一堆就爭野,搶野,打交,大肆破壞,最難頂係2個輪住 ,嘩~~~~~癲左   

係喎 今日應該有喇呱   

up up up up up

喂,你地收到旅行d 通告未啊?仲未知坐幾多號車喎

你地A班1號車, 我地可能4號車啦    總之......

聽日見啦   

收到喇,我地1號車啊!

早上8:30集合

今朝觀課, 好開心呀 : 原來longlong上堂都幾乖囉, 見到我又冇大叫, 反而有個男同學一見到佢媽咪就 仲一路都收5到聲, 要媽咪攬住, 唔知搞乜, 老師話可能怕生保, 見5慣咁多家長 其實都係得6個之嘛

今日觀課既程序係首先陳主任同家長去音樂室講解十分鐘左右, 跟住入課室睇小朋友30分鐘, 再返音樂室, 陳主任又講十零廿分鐘.....finished

我地今日參觀果個時段係分組活動, 佢地要分組做火車, 就係之前帶返去個牙膏盒呀,,,,,跟住小肌肉訓練, 然後自選活動 d小朋友都好守跌序架, 個個都好乖好叻     

haileyma
今日我見到彤彤呀, 係門口等時見到你女果班岩岩去完廁所, 排隊唱歌仔返課室, 彤彤排第一, 佢見到我, 行到課室門口一直望出黎, 5入課室, 幾搞笑   

哦.....佢地分3日進行, 每朝又分兩個時段架! 分散d, 咁太多家長d小朋友又會分心姐

sze_mark 寫道:
孖po士菇刀沒ar           
但械典解duck6丁友       

早晨

唉.....都無話可說         

蕭夫人信箱 寫道:
morning morning

tmr the temp decreased to 14 degree jar ,,,, take care ar  

咁件衫

叻仔           

見到佢地開始同其他小朋友有交流,傾計, 大人天到真係覺得好好笑             

蕭夫人信箱 寫道:
花, 你話teach them有咩要即時report to teacher
令我remember 1樣野, 上次觀課, 燒買反緊, 有個同學講左d野但又link埋燒買個名喎 (5g講咩咩咩蕭昊樑呀), 咁岩Ms Wai 行過問佢地咩事, 燒買即刻指住個同學話 : 佢話咩咩蕭昊樑喎 (個咩咩我又係聽5清楚), 嘩 ,,, 我笑到差d look地呀, 采                            

hi

早晨

meisuen
軒軒好叻叻呀, 咁咪好囉, 都話5水擔心架啦, 佢地就係咁架, 一開左'曉', 學野快到你5信, 突然進步神速架     
下年去冰樹讀呀 好5捨得呀, a幾日湊仔返學都見到佢, 佢都認得我仲有叫我 講開又講, 你e+個工人好好多喎, 又有笑容有禮貌, 對小主人都5錯喎   

Meisuen 寫道:
haileyma,

嘩!彤彤好叻喎. 軒軒上個星期interview 左間果間全日校收左佢跳班k2, 因佢而家識認及讀大約20個英文字, 10個中文字, 1-20 in english, 數1-100, 所以校長比佢跳班. 不過仲未識寫字.

我念住自己教番佢k1既野,  因佢最近記憶力好強, 講野都好左. 所以咪問妳k1教左d咩等佢追番千先囉, 唔該晒喎!

大家好呀 好耐冇上黎喇 新工忙到pk    連or vv都冇時間    你地d小朋友好嗎, 我隻longlong就曵啦, a掛成日俾老c罰, 好醜怪呀                 

早呀! meisuen

我上份工俾人layoff 囉, 好彩有高人介紹先得咁快揾到新工咋 返上環, 以前係荔枝角, 搭mtr都搭到窮, e+好好多, 不過勁多野做, 冇以前咁free喇, 今日都要返架, 真係好懷念以前返5 day, 正到暈, 唉~冇十全十美既, 有得必有失, 我夠想5做湊仔啦, 邊得丫, 鬼叫你窮, 頂硬上啦 :cry:  :cry:

細b典呀, 乖5乖呢, 係b女黎喎, 恭喜晒呀, 真係鄧你開心    陳晚longlong先話想要個細佬陪佢玩車車喎, 又話要陪我去東區e院生細佬, 講到真既一樣, 笑水我 其實本來上個月想都開工架喇, 典知突然冇左份工, e+乜都5水諗啦   

Meisuen 寫道:
花,

妳轉左份咩工呀 ? why 轉工 ? 遠唔遠呀 ?

早呀,,,,,好耐冇上黎喇, 打個蕉夫先   
5好打我呀, 近排真係忙到飛起       

Hi

longlong又係有幾聲咳呀, 真煩   

都好喎, 我各賣一套俾佢丫! 請問咩價錢呢

原文章由 Meisuen 於 07-7-18 11:08 發表
hi all,

有個bk媽咪想叫我問下, 有冇2手男仔(3碼)夏及冬季校服賣 ? 我賣左一套夏及一套冬比佢! 妳地有冇校服唔岩著想賣呀 ?

我賣晒軒軒d校服 lu !

返麻天日又完成一年, 下學期升k2喇, 更年好似過得好快咁既:time: :time: :time:

彤媽, 下年俾彤彤返coby dance喇, 實開心c 佢呀

毛lala典解要移動呀
旦我up返上去先

原文章由 蕭夫人信箱 於 07-8-6 10:27 發表
早呀

咁我地比人搬左去邊呀 ?????

撞野,,,揾左9世先揾返個topic

原文章由 Meisuen 於 07-8-14 17:19 發表
夫人,

我911放假 好彩軒軒適應左反全日, 我就安心湊囡.  軒軒返左全日, 我工人而家冇咩野做, 我叫佢洗bb衫, cut cotton, 平時家務, 烹飯, 仲有咩可比佢做呢 ! 有咩好提意?

, 彤媽
原來升LK班冇家長會喎, 旦我仲打去學校問
不過下升期班主任會打黎通g d小朋友升冰班喇, 好緊張.....5g有冇雞會同班呢

原文章由 花仔 於 07-8-15 00:40 發表
撞野,,,揾左9世先揾返個topic
‹ 上一主題|下一主題