用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福事務所
樓主: onon328
go

德福事務所 [複製鏈接]

foster_ma,

K1B班的張老師原來好有經驗呀!我都希望她可以take care到我的naugthy 囝。

原文章由 foster_ma 於 07-9-4 16:10 硐表
我個囝讀K1A,兩位班主任都唔錯,尤其吳老師。
而教K1B班的張老師係阿囝讀PN時的班主任,佢好有經驗;很能觀察到學生的強弱。

我都覺得在學校門口沒有老師迎接學生,好像沒有太多親切感。關於新校長,應該是去了Beijing 新校。

原文章由 Tarama 於 07-9-11 15:53 硐表
hi, Sky's ma, 你唔知校長走咗? 新校長真係好少露面, 而且依家朝早都唔見老師,主任等在列隊迎接小朋友同家長, 好似以前好D.  唔知新校長會唔會令學校較好或差:cry:

I told you before, no major change, only move  ...

Minanotabo,

Already given to the teacher on Monday.

原文章由 Minanotabo 於 07-9-12 11:39 硐表
all,

下週一交燈籠呀, 你地諗到做咩未呀???

我個仔是K2B的學生。今個星期應該沒有派hand-book,因為老師打過電話同我講過。

Yes, very good!!

原帖由 Tarama 於 08-10-28 11:42 發表
昨天睇雜誌,有個專題講毒奶攻防戰,有些幼稚園的應變方法真係值得其他幼稚園參考,佢地已經全面停止奶類飲品,食品,除奶以外,所有好立克,阿華田統統無得飲,改飲熱檸蜜,自製豆漿,又有自家製蘋果提子班戟,代替出街買麵包等. 睇完後好 ...

Hi littledada,

我都係K2的家長,我心儀的都是英華&播道。大家可以交流一下!

原帖由 希之 於 09-5-19 12:36 發表
HI littledada,

英華我都有考慮, 但我遲了打電話去留位,
已full, 冇得去聽。
今個星期六會去聖三一 和 優才。
‹ 上一主題|下一主題