用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 朋友話自行分配想俾囡囡入南亞學校(emoji) ...
go

朋友話自行分配想俾囡囡入南亞學校(emoji) [複製鏈接]

我朋友話自行分配想俾囡囡入南亞學校,因為覺得少功課,冇乜壓力,同時又可以學好英文~大家點睇?
   1    0    0    0

sai_sai 發表於 17-6-9 10:52
佢嘅想法好新穎

我都覺得好新穎,因為呢間擺乙8都入到,我覺得可以有更好既選擇

Jane1983 發表於 17-6-9 10:35
如果朋友係認真研究過,想過度過的決定,一定尊重,並會觀察吓佢女以後的英文係咪大有改善。

如果朋友係d  ...

咁當然個囡係佢既,我冇權阻止佢點揀,只係想問下有冇人認同佢既想法啫(emoji)

sonwonh 發表於 17-6-9 20:09
介唔介意講係邊區嘅南亞學校?

Net12其中一間

chamywong 發表於 17-6-9 22:07
回覆 Aromahui57b 的帖子

我讓個位比佢丫,我想叩回一些正常香港人讀的學校

你小朋友今年派中左?

回覆樓主

多謝各位意見,其實我都唔想咁多事~但我自己認為搵學校既先決條件係校風,同學生既質素~而佢想入呢間學校有9成半係非華裔學生,其餘既多數係新移民,我承認我有少少偏見,覺得佢地會頑皮,認為小朋友讀呢間會因為學習氣氛唔好而影響到小朋友,所以我真心替我呢個朋友著緊,特別係net12,好多人恨都恨唔到,估唔到佢會咁大嘥~但最後我老公話,我已經表達左我既意見俾朋友聽,既然佢聽左都仍然覺得冇問題,我就唔應該再講任何勸喻,因為幫小朋友搵學校係父母既責任~好唔好都唔到我地外人插手~所以我已經冇再同朋友討論呢個話題
‹ 上一主題|下一主題