用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園凱帆校N1召集
樓主: bbkitko
go

學之園凱帆校N1召集 [複製鏈接]

大家好 !! 我好開心我個囡囡都收左讀pm班啦 !!!

見校長呢part攪到我都好緊張,因為有幾個媽媽都有答,而我係無答過,所以初初都會擔心咁樣會唔會影響個囡,好在最後都收左.
所以佢收我個囡既原因,真係因為我個囡既表現好,老師問佢既問題同做指示佢都一一做到。

你好傲宏媽媽,我個baby都係0803架 !!

唔知以下全部係咪都係大b呢 ?
PN a.m. Class:-
1) bbkitko (仔仔)
2) julitham (囡囡)
3) stephanietys (仔仔)
4) vanlam (囡囡)
5) Toffeenut (仔仔)
6) Kwanlee882000 (囡囡)

PN p.m. Class:-
1) Freesia_cat  (仔仔)
2) 亞芝媽 (仔仔)
3) 3bmama (囡囡)
4) mwmm (仔仔?囡囡?)

0807 應該係細b呀 !!

原帖由 bbkitko 於 10-4-12 12:55 發表
3bmama:

我仔仔08, 7月出世, 算不算大b?

我囡囡係3月29日架~~

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-12 13:30 發表
3bmama:

傲宏是3月6日出生的,你囡囡係幾時?

收到... 唔該哂 !! 一早mark左响個月曆... hehehehee ~~

原帖由 Freesia_cat 於 10-4-28 06:31 發表
各位:

記住下週要註冊交留位費, 唔好大頭蝦忘記呀!

其實我有send email去學校,希望有機會轉去上午班,但都係要等註冊後先知!

如果真係讀下午班,我會俾囡囡八點起床食早餐,跟住大約九點半叫佢瞓覺,瞓到十一點多就起床食lunch,然後去換衫返學。放學返到屋企可能都會瞓一陣,夜晚就七點食飯,九點飲奶瞓覺!希望可以跟到啦!!

原帖由 abbmama 於 10-4-27 21:58 發表
我囡囡係0808, 如無意外, 將會讀PM CLASS!
其實我很希望囡囡能讀上午班, 因為她習慣午睡, 都唔知點改佢ge作息時間表...請問讀PM CLASS的家長們, 你們的bb, 日常作息時間如何??

...

校服 ? 係咪註冊當日有得睇架 ?
係啦...家長日我地大家可以見見面啦 !!

原帖由 bbkitko 於 10-5-4 12:13 發表
一,三,五穿校服, 二,四穿運動服, 我仔仔做了校服,運動服及外套各兩套. 仔仔已試過d size,他是中碼b, 選了2-3歲size.  我覺得如果小朋友是一般高度, 2-3歲size已足夠, 太大會好'論盡' ...

大家諗住7月3日家長日點相認...真係好開心好緊張呀!!!

我都識朝日太太喎...因為大家都係0803mama... heheheee~~

歡迎歡迎 !!

好想個囡快d返學, 亦都預左會病, 真係無奈!!  所以都係要慢慢適應學校既菌。

我個囡暫時都未介到片片呀... touch wood如果到返學都未攪掂就會等學校d老師幫忙啦 !!

大家有無睇新聞呀, 學之園而家停課兩周 !!

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20100602&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=14092292

互相認識小聚會

集合地點: 學之園門外汽水機
時間: 介紹會及取校服後

參加媽媽:
bbkitko (am)
傲宏媽媽 (pm)
abbmama (pm)
3bmama (pm)

各位, 有關於帶多一套spare衫褲問題, 個日我已經問左老師, 佢仲帶我入課室睇sample.... 佢話係可以帶定一套便服(唔駛係校服), 最好係衫褲連埋襪仔, 然後用個透明袋入好去, 再貼小朋友個名响個袋度, 每日都放一set衫响小朋友個書包等佢帶返學咁就ok啦 !

我個囡囡都係PND班呀.... 4/8返去玩既時間係1-2pm... 好似呢度暫時唔見有人係呢個時段喎 !!

傲宏媽媽, 我大頭蝦記錯左探訪日子(4/8)既時間, 原來我都係2-2:45pm架......我應該個六日都會去, 你睇下你邊日去話聲我知等大家相認下啦!!

我本來諗住呢個星期六見醫生先填張"學生健康紀錄" , 點知我囡囡尋日有D傷風, 所以尋日即刻同佢去左睇醫生順便叫醫生填埋張"學生健康紀錄" 啦 !!

最好笑係我老公之後同我講番, 話個姑娘同佢講尋日已經有成十幾張呢D"學生健康紀錄" 叫醫生填, 佢仲問呢間咩學校黎架 ? 好好架 ? 真攪笑 !!

原帖由 beebee0_0 於 10-7-7 00:26 發表
另外, 想問各位媽媽填o左 "學生健康紀錄" 未?
好似有好多o野要填, 又要醫生簽名...

Freecia_Cat:

剛知道你囝囝做完手術康復中, 真係太好啦.... 大家可以8月13日學校見 !!!
‹ 上一主題|下一主題