用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學開學後覺得好大壓力....
樓主: $$$
go

小學開學後覺得好大壓力.... [複製鏈接]

我的女兒也是升小一。她說,今天PE老師很惡。有同學在轉堂時因收拾那个音樂folder 比較慢,老師竟然在各同學面前大鬧那个同學,並把那个刚派的folder掉在地上當垃圾,那个同學當場面紅,而其他同學即大吃一驚。惡老師還不准人举手上toilet,仲話而家係PE堂,不是"she she"堂。講上学一个鐘,點會有尿呀!真離譜!I really want to complain to the headmistress!

原帖由 kachunma 於 08-9-5 08:12 發表

現在每天放工返到屋企,反覺得是工作的開始,仲緊張過返工,check 手冊、check功課,教執書包、簽通告、開支票........嘩!人都顛!又怕自己失誤連累個仔,好大壓力呀! ...

My daughter school also have teacher shouted to the 小一students。仲話自己係葵涌名校添!D老師咁冇品! 

原帖由 BOSKERMA 於 08-9-4 10:55 發表
最驚依d咁嚴嘅學校, 唔係話唔好, 但小一只開學幾日, 真係需要咁嚴厲咩, 好似我有個朋友, 佢囝囝前兩年小一開學, 上堂時攞住擺間尺玩, 都要罰佢企, 嬲到佢老豆第日去學校了解事件, 我覺得俾返段適應期都得掛, 係未天 ...
‹ 上一主題|下一主題