用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 青衣宏福interview一問
樓主: emeraldlam
go

青衣宏福interview一問 [複製鏈接]

Re: 青衣宏福interview一問

bby,

我都想1st choice係學之園呀, 我都知佢地加左學費, 其實覺得佢地好貴架 不過學之園我冇去過呀, 我miss左10月既open day, 而家要等interview先有得睇lu.

青衣個間啟思我都有興趣去睇下喎, 你星期6幾點去呀, 如果啱, 都可以一齊去睇下喎.

ichome2002,

你囡囡咩事呀

emeraldlam 寫道:
我有去你講的forum, 不過好少留言. 我係0408多呀, 因為當我有左時, 係的預產期係8月呀.
OIC, 你囡囡早出世

emeraldlam,

其實我都未完全決定學之園架, 即使佢收我囝仔, 因為我未睇過間學校, 同埋佢既學費真係貴呀, 我想nursery最好唔好太貴&近home囉. 再加上聽見宏福既comnent都唔錯, 所以報埋囉.

abebe,

宏福&學之園我都未決定邊間架, 因為兩間我都未去睇過&未in, 不過如果真係in左宏福佢又收既話, 都會交喇, 因為學之園學費有d貴, 如果係n1既話, 平d都好喎.

ichome2002,

如果係咁, 真係要密d幫佢清潔手仔先得喇. 我囝囝都有濕疹架, 所以d皮膚都係唔好, 有時真係好鄧佢地辛苦架

bby 寫道:
cway,
我岩岩打左去, 佢叫我去埋interview, 約左9:30, 你會唔會join埋, 比左電話你先, 你打去問下 29428818.
唔得喇, 我今個星期6上就要返工呀 仲諗住可以大家去睇下添, 或者你in完上黎報報料啦

emeraldlam,

想問下你interview有d咩問架

bby 寫道:
cway,
好呀, 好呀! 其實x思都係有媽咪介紹話校舍好靚同好clean我先去睇睇, 如果真係正, 再話你地知喇, 不過佢咁快in我, 佢收我個仔, 都唔知比唔比留位費好     你地都知我心水係學之園架喇  
不過學之園要出年先interview喎

我只係in了宏福. 大約問
1. 點樣同學校配合? 活動咁
2. 你的理念?  其實佢地會成K1到先寫字. 而又好多人講, 話BB太細寫字唔好. 所以我咪答, 同佢一樣, 唔想俾佢咁早寫字.
3. 點解你會揀佢地
4. 有無in過其他學校
咁我都準備下d model answer先   

emeraldlam,

你兩個月已經開始睇資料 咁點解淨係搵一間呀, 近你home既冇其他choice咩

bby 寫道:
cway,
係呀, 學之園要出年3月先in, 又要再等, 我聽日返playgroup會交埋form.
我仲未呀, 因為好懶&好忙上BK

bby 寫道:
cway,
你冇返工架? 我都係好忙上bk    
我要返工架, 不過喺公司一邊做, 一邊上bk囉, 所以真係冇停手架

有其他, 但係有些只收3歲, 有些我又唔鐘意佢的校舍. 學之園,我都like, 但係太貴.  小妹自覺無能力, 所以放棄
但係你淨係報宏福, 如果唔得(sorry ), 咁你點打算呀, 真係希望你唔介意我咁講啦

bby,

你去啟思既情況好似同我都差唔多, 不過華景個間好似比青衣個間仲舊, 所以我唔鍾意囉.

ichome2002 寫道:
各位mom,    
我都覺得上bk之後忙左好多
連我老公都話:點解你晚晚都係開著bk嘅,有咩咁好傾呀???       
我老公咪又係咁話我   

ichome2002 寫道:
cway   
bb又病左la,又係腸胃炎,,佢同我一樣,小小污jo 都會令皮膚敏感,食肥膩一d就肚or,抵抗力特別低     
咁你知佢食左dirty野咩 真係要小心d至得喇.

bby
多謝報料. 咁講, 其實同宏福的學費相約. 只係相差校車. 不過講到多蚊就唔係幾好. 小朋友好野蚊的.
我自己都好野蚊架, 何況小朋友, 夏天好驚喎

ichome2002, emeraldlam,

我都學過識冷衫架, 仲有過成品架, 不過只可以喺屋企範圍著 而家都唔記得晒lu, 想識件比囝仔都唔得

bby 寫道:
我一早就要開機上黎, 所以佢唔係好知, 不過有時晚上忍唔住都上下黎, 我就係比佢話多, 所以依家晚上都唔可以咁過份      
我唔理佢架, 再加上我話比佢我上黎都好主要同媽咪們傾仔經+搵學校資料, 所以佢由得我囉
‹ 上一主題|下一主題