用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91(沙田)校網,入嚟分享吓派位結果...
樓主: natnat_tsang
go

91(沙田)校網,入嚟分享吓派位結果... [複製鏈接]

中左choice 1, 胡上.

原文章由 cityone 於 08-6-8 09:49 PM 發表
第5志願
穗禾苑保良局蕭漢森小學,頭4位係
一呂
沙呂
胡上
培基

有冇保良局蕭漢森小學家長可以發表下意見
Thanks

嘩~四間都大熱bo....

我上年已留意到去年bk, 太多家長填2間呂小而落空...我吾選呂小, 因為呂小叩門既人亦多, 我無咩把握叩成功....所以今年到我囡囡選校啦我填左"胡上"sure派左.
沙田band1好的小學都好多, 但最好果幾間只可選其一入第一志願, 如果填晒band1落第二三志願基本上白失機會.

原文章由 cityone 於 08-6-9 10:31 AM 發表
please comment for 第5志願穗禾苑保良局蕭漢森小學

蕭漢森都是一所好學校, 升中都有5x%第一志願英中.

我仲未去"胡上"註冊, 吾知要帶咩呢...???

我乙排列:
胡上, 主風, 蕭漢森, 梁距鏐....
其實如果派左頭 3 都會去註冊, 我都請晒假做左最壞既打算
如果派左第4之後既我會去晒頭3間叩門....我真係好彩好彩派左胡上!

原文章由 thomasst 於 08-6-11 09:59 PM 發表
我個女派去蕭漢森, 聽說有很多功課, 每天約六至八樣功課 , 同胡上差不多. 另教學方法怎樣, 會否分精英班, 如果校車由一城去學校要幾耐, 請各位家長分享吓? ...

胡上...6-8 份功課

原文章由 kitbebe 於 08-6-13 08:49 AM 發表
hi addy,
我個女現在一年級, 成日都聽到人地話間學校好多功課, 但係呢一年睇又唔係喎, 6-8樣之中, 跟本有d係改正, 好快就做完架啦, 基本上一小時內就會做完所有功課的....

呵~~咁都好d, 吾係我0地 lee d半職ma ma 都慘 lu!!

原文章由 ShannaMaMa 於 08-6-13 04:40 PM 發表
hi addy,
我女女派左胡上, 多多指教! 你是否下星期四去學校買書呀!
我係全職 tim 呀! 真係救命呀! 到時都唔知點同個女溫書睇功課.

係呀, 我請左半日假到學校交費, 校服我打算其他地方訂, 因為當日囡囡要返學.

profile 真係咁重要架咩???

原文章由 ShannaMaMa 於 08-6-16 11:02 AM 發表
hi addy,
我唔會請假了, 叫婆婆去交 $, 希望有機會在新生家長日見你啦!
如果你小朋友可同我女女一班就好了, 係呢! 係個小朋友你男/女呀?

好高興認識你啊. 我的小朋友是girl, 她有另外2個同學仔都入了胡上, 呂小就沒有人入到, 真係太難入了.
‹ 上一主題|下一主題