用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學打網球
go

學打網球 [複製鏈接]

原帖由 Radiomama 於 09-6-3 11:47 發表
咁請問有無比小朋友响香港網球總會學過?  情況如何?

我大仔學左差不多一年, 由4歲多d 開始學, 親子小型網球, so far so good, 冇咩不滿意, 會continue.

原帖由 luiling 於 09-6-4 15:53 發表
rabbitpiqqy,
我想請問下你個仔學左一年, 依家係中班定初班? 如果小朋友岩岩先學初班,咁要學幾耐先可以轉中班?  
tks!

我大仔都仲係係親子班, 不是初班亦不是中班.  因為親子班差不多等於是一對一 (你+你小朋友), 比初班好.

我大仔現在學開球, 我都唔知幾耐先轉到中班喎.

同我大仔一齊學的, 都未有人轉中班.

原帖由 mmak 於 09-6-4 20:49 發表
要學幾耐先可以轉中班?  

佢有D同學半年都升咗嘞...

...

好叻呀

原帖由 primary2007 於 09-6-6 00:36 發表
我大仔學過網球總會,結論:
浪費時間,教練無heart,個個華人教練盼望你個小朋友轉私鍾!太多人!

你個coach 叫咩名呀? 邊個center 上呀? 真係咁差呀???  

我個coach 又好好喎, 我地係fa yuen street 上

原帖由 luiling 於 09-6-5 10:12 發表
mmak, tks, 我想請問你個小朋友係吾係都係網球總會學架? 如果係, 介吾介意話俾我知佢係吾係銅鑼灣學? 個教練好吾好?  tks!

我地唔係causeway bay 上, 不過我睇到causeway bay coach 同我個仔果個係一樣既.

佢好ok 架, 你放心.

不過causeway bay 係outdoor 場呢架喎

原帖由 luiling 於 09-6-8 14:19 發表
tks, 我想請問下你呢個教練係用海綿波定係真正網球架? 因為依家教緊個女個教練係用真網球. tks!

不是真波

如果仔囡囡都學緊就冇謂轉呢轉去啦
‹ 上一主題|下一主題