用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問各位何文田官立和深水埗香島,那所成績,校風較好 ...
go

請問各位何文田官立和深水埗香島,那所成績,校風較好 [複製鏈接]

HoneyBoy 發表於 18-4-25 03:43
上年有人派咗去香島,佢媽媽即喊爆,馬上去叩門,好彩好快就叩到另一間。

數據始終係數據,要慎選呀! ...
今年曾建議深水埗B2頭生乙3選此校

王家爸爸 發表於 18-4-25 09:42
B1派去何官,一定喊得淒涼過派咗去深水埗香島。
For me, no difference

little_yolky 發表於 18-4-25 09:49
都唔可以咁講, 成績有好大段距離。

如果今年B2頭男生來說

深水埗至多放深水埗香島乙3

九龍城至多放何文田官立乙2

以兩區B1生來說,入到其中一間都要喊爆

kingwhale 發表於 18-4-25 10:54
我係KL3家長, 我就覺得香島俾何官好, 我填香島俾何官前, 老師都無叫我改
乙1 香島

kwankwanchun 發表於 18-4-25 11:22
KL3 香島係他區點會放乙一,明顯係b1生,後面d 乙 要填b2 啦
所以老師點會叫佢改

hkpapa852 發表於 18-4-27 07:41
好多家長都只留意本區中學,往往忽略了他區既好嘢。

KL3中,只有LS和MCS(其實都有間同級既St Mary可選) ...
好多家長真係唔識貨 唯有留待你同你啲信徒係自行和派位奪寶
‹ 上一主題|下一主題