用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPD 2nd round interview
go

DBSPD 2nd round interview   [複製鏈接]

我囝話係聽錄音答問題 又聽又答/做返個task出黎
例如:爸爸在洗車,我在客廳看書和練琴。但佢無話我知問乜⋯

佢話無maths 圖形 我都唔知真定假

我諗哩關係考專注力

回覆 xAlexNgx 的帖子

佢話黃色
爸爸陪佢入去
你哋唔講我都冇留意有貼紙

Btw 我哋係廣東話面試
佢話全程淨係聽錄音同埋答問題同埋做返個答案出嚟
無其他項目

回覆 laisan225 的帖子

我諗都唔易 班小朋友已經好叻豬啦 !😊

回覆 Lilianyu500 的帖子

DBS 過去面試都有用哩個形式 仲要問完問題 呀囝話限時內要答到/做到

回覆 laisan225 的帖子

一樣n無人士
聽老公講 校舍好正 連個廁所都好正🤣
讀書得 體育音樂又得
希望大家小朋友都good luck 🍀🍀🍀

回覆 AdrainChester 的帖子

我個仔就係話有一條題目要擺四個膠粒定係四個波上去佢淨係識兩個然後兩個唔識定唔肯定
老師就叫佢再嘗試下
佢就話最後係啱咗呢條係佢話覺得最難

不過好似冇乜問過錄音帶以外既問題

Btw 感覺上貼紙好似冇乜特別象徵

回覆 Rabbyluv 的帖子

本校將於20201121(星期六)透過電郵通知各考生家長有關2021-2022小一入學程序中與本校老師會面之甄選結果。400名考生將獲邀與本校收生組成員會面。本校亦將於下週致電家長,確認已否收到有關會面通知如有查詢,請致電3159-4200與本校校務處聯絡。謝謝。
‹ 上一主題|下一主題