用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名 ...
樓主: lugano
go

新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

回覆:為公義,追尋根德園學生將軍澳葉氏虛報灣仔地址入聖約瑟

係啦,我都好支持舉報,但請高擡貴手,放過個小朋友吧。大家都係為人父母,都吾想有小朋友被傷害,網民力量好犀利的,而家件事去到自由廣場,小朋友全名讀咩學校邊一班都出晒,家長亦將受到應有懲罰,放棄起底行動吧!

醒目開學勳章 王國長老

引用:想拆招都唔難,+即刻搬入報住單位咪得囉.佢

原帖由 w_y 於 12-06-06 發表
想拆招都唔難, 即刻搬入報住單位咪得囉.
佢若真有虛報地址, 我唔認同事主係努力舖路, 咁只算係走捷徑, 懶到 ...
遲喇,我當你即簽租約都已經係而家既事,無可能backdate, 你以為搬入去就可以叫搬左咩

w_y  搬入報住單位, 唔係新單位, 證明佢一早已有, 否則交唔到表, 唔使再造.  發表於 12-6-6 10:47

醒目開學勳章 王國長老

回覆:為公義,追尋可疑將軍澳區家長虛報灣仔地址入聖約瑟

樓主抵讚

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+sukitelfold+於+12-06-06+發

原帖由 winnietingting 於 12-06-06 發表
陰謀論:大家會唔會太天真呢?會唔會道高一呎,魔高一丈,俾佢過到呢(例如話係監護人,又或佢12區的朋友肯 ...
我有朋友衰過,要即時拎屋契或租約出黎。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+12-06-06+

原帖由 sukitelfold 於 12-06-06 發表
你朋友最後點呀?
吾講得,因為吾想有人學

‹ 上一主題|下一主題