用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班
樓主: MAMAHOHO
go

屯門青山聖彼得堂幼兒園N1班 [複製鏈接]

影後媽媽,

今日無聚會嗎???

我發覺我班陳老師同張老師都唔錯, 好似有個媽咪話佢個仔返左學幾日, 已經成日提住陳老師, 所以應該D老師唔錯!

我都有問我個囡邊個好D, 佢都話陳老師 , 我覺得佢地有愛心D

吓.... 咩有咁多老師ga, 我剩係知陳同張老師咋, 去旅行個日, 全校咁多人, 都唔知邊個打邊個, 因為我唔係全職媽咪, 所以攪唔清楚, 個日最好玩應該係吹氣滑梯, 可盈同樹森都玩得好開心, 不過實在排太耐.........總括 lai 講, 果日都唔錯吖!

我未諗過買校樓, 睇定d先, 最多咪著自己衫(我係一個不合作既家長 ), 不過返上午同下午有好大分別, 天氣的確爭好遠, 早上得廿度倒, 但到左下晏已有廿五度, 所以上午班的確要準備足夠既衫, 凍好多.

亞囡喺下晏已氣溫回升, 所以我諗件紅色外套頂得住ga!

原文章由 Joycelyn 於 07-11-11 05:03 硐表

lsflfkc:

你好!    我都係全職媽咪, 每朝會送我個女番學, 亦會接佢放學.  我個女係上午 N1B 班.  不過上午 N1A 同 N1B 班係同一個班房.  某 d  東西會一齊上, 某 d 會分組上堂.  :loveliness:

你個女叫咩 ...

今日你走左之後, 我返到班房你個仔成頭都係汗, 所以我幫佢除左件外套, 跟住你個仔亞聰聰係咁望住我, 佢心諗你係咩水呀! 同佢除左件外套行返去外面, 你個仔開始對我微笑, 哈哈, 真可愛, 好似有D FEEL 咁.....

係呢, 你邊日會去觀課, 定日日都去呀, 我要攞定假, 約埋一齊吖!

MAMAHOHO

ha.... 無得觀課, 咁慘呀, undefined
算la, 慳番d假呀!!!

影後媽媽, 我今日返工la, 工人尋日返左lai la, 放左6日假, 都幾辛苦, 好似無停咁....undefined

JOYCELYN, 你唔買校樓, 如果凍起上lai, 著咩衫呀, 你諗住著自己衫呀?

MAMAHOHO

我無考SIU LUNG 果間呀! 我都諗住一條心, 而且我而家都幾滿意青山呢間, 一動不如一靜

係咪要求高D 呀, 咁難考?????

原文章由 Joycelyn 於 07-11-21 06:18 硐表
MAMAHOHO & 影後媽媽:

Please check pm.  

Cheers
Joycelyn

HELLO! 影後媽媽 & joycelyn,

好耐無在線, 呢排忙住整屋企d野!!!:

原來聰聰o.k.左, 多個選擇都係一件好事lai!
wah!!! joycelyn, 咩你咁清楚d 報讀情況, 好厲害, 都競爭得好勁, 咁 多人報, 真係好睇小朋友ga 臨場表現, 係咪呀????

呢幾日可盈病左, 無返學, 成日微微發燒同有咳, 所以我都比佢好番哂先返學!!!

如果有時間我都會去睇燈飾, 因為亞囡大了, 而且都知道咩叫做聖誔節, 等佢出去玩開心下 , 首選都係尖沙咀呢個, 因為年年都攪得唔錯吖!

有無參加學校個親子立體聖誔卡同聖誔飾物設計比賽呀?

原文章由 Joycelyn 於 07-11-29 06:46 發表

MAMAHOHO & 影後媽媽:

你地會唔會帶小朋友去睇燈飾呀?   我打算帶欣廷去尖沙咀 Ocean Terminal 及碼頭度睇啊.   我兩星期前同朋友在那兒吃晚飯時見倒 d 人在整緊燈飾.  今個月 15 號已亮了燈, (遲些 ...

我個囡間唔中都有痰同幾聲咳, 但食西藥同睇醫生都只係治標唔治本, 後來佢剩番小小痰之後, 我用川貝加蜜糖, 佢就好番哂, 而且呢條方重可以加強氣管, 非常好 你都可以參考下!

原文章由 Joycelyn 於 07-12-10 06:56 發表

MAMAHOHO & 影後媽媽 :

我個女已一個星期無番學了 .  佢病了, 發高燒 (102 F; 喉嚨發炎引起), 咳嗽, 有痰及肚瀉.  會再多加休息先.

Joycelyn

...
‹ 上一主題|下一主題