用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 安省大學
樓主: twkcck
go

[加拿大] 安省大學   [複製鏈接]

請問邊一間好啲? 小女有CO
UTM life science vs UTSC co-op social science vs Queen health Science vs Ryerson co-op Medical Science 其實本身想入UTSC co-op life science 不過唔成功,俾咗social science 佢,咁唔知遲啲會唔會有返offer俾佢
   13    0    0    0

回覆 小時了了 的帖子

係呀,用DSE成績申銀,冇M1M2,不過有考SAT subject Math Test II, 790/800 score.  不過UT一直都冇叫我哋俾SAT 成績佢哋睇,基本上佢哋都唔知我女考左SAT.  只是經OUAC 申請時有題過。

又多一句,唔知UTSG 幾時出offer?因為到而家都冇聲冇氣

Thanks for your information

回覆 twkcck 的帖子

吖!問多啲句,UTSG life science 冇M1, M2, 但有SAT math II test 都係咪唔會有offer?

回覆 小時了了 的帖子

UT 個portal 冇得upload extra document.  之前剩係俾predict grade 同school transcript. 於是又send過email俾佢哋attached 咗sat 張result俾佢她,不過之後佢offer另一個alternative offer俾我女,我女又send返個apoeal request attached 埋個sat result俾佢睇,佢話要4-6 星期review.  不過現在都未有消息,唔知點

回覆 dlam141231 的帖子

多謝題點

回覆 J-smama 的帖子

如果自己直接向學校申請,就可以accept 多一個offer?

又想問吓。UT life science vs McMaster health science vs Queens Health Science.  邊間好啲?同埋讀得冇咁辛苦易啲畢業?

回覆 wyh:) 的帖子

第一年係general, 冇major

For Queens - 有注明QuARMS pathway

For McMaster- no mention

報多幾間大學都係希望買個保險,因為主力都係想入呢面啲大學,5月就要confirm offer la

見到你哋有心得啲大學易入難畢業,有啲擔心再揀清楚

回覆 Cara2006 的帖子

今年好多人去外國升讀大學,英國、澳洲、加拿大,所以啲大學多咗好多選擇,要求門欖已經比上年高咗好多

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

冇話特定幾多分,睇當時申請嗰年啲學生啲質素而俾offer.  我諗如果申請嗰年多勁學生,自然就冇咁順利

我女個CO 係話要maintain佢個standard(predicted grade and self-reported個standard) 就係offer.

洋蔥頭媽咪    發表於 21-4-17 08:22

全部4,呢個只是官網個basic standard

係呀,不過有關係咩?只要你唔係local student, 已經係排國際條隊

佢得兩條隊101(local school students ), 105 (overseas school students outside of Toronto). 不過有啲專科科目要國民先可以修讀,申請時要注意

回覆 hiddenhero 的帖子

你個女係咪已經完成year 2?

回覆 hiddenhero 的帖子

囡囡好勤力呀!加油,付出幾多,收成都會相對好!
‹ 上一主題|下一主題