用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 買新琴,唔該比d建議呀?
樓主: 豬豬媽
go

買新琴,唔該比d建議呀? [複製鏈接]

Re: 買新琴,唔該比d建議呀?

furze 寫道:
點解.....點解...個琴重未有貨,等到頸都長埋

Which model you buy, wait so long time?

上次去KK的時候, 想比較K-25 同K-50, 但在門市無K-50, SALES 姐姐話K-50已經唔出啦, 被K-5代替, 我估其它果D都會改少少, MODEL NO 唔要個'0'.

唔知DSALES姐姐如果賣出一部琴係唔係有好多COMMISSION, 佢仲問我地想唔想睇K-5, 可以即該帶我們上長沙灣個倉睇.  

MING2

K-80同K-50係有好大分別架, 是不是K-80好好多.

門市K50---> $43,000, K5---->$45,000.

TINBA 寫道:
我今年買了個E80,非常滿意。只是價錢是比較貴。
買左甘貴,自己都去學埋一分。到琴行一彈琴行D ,
D 聲真的分別很大。

如果中間價,U1 唔錯,大眾嘛!

你幾月買架, 點解唔考慮K-8嘅.

YuYuMother 寫道:
[quote]
lulupa 寫道:
咁就好啦,記得好好保養個新琴呀,唔好好似我咁,比架bb車撞花左張琴椅,好心痛呀

唉~~~ 我又係有呢個問題, 細仔二歲未夠, 成日將d玩具掉黎掉去, 又或者

真係好個人架, 不過我都係買了kawai, d聲厚d, 彈起來好feel d, 仲有就係亞女話鍾意kawai, 因為佢學校都係用KAWAI喎.

多角色婦女

After the first year, free tunning services provided from KK, are you still using KK thereafter, is it a must as  KK guarantee for 10 years.  THANKS.

I just bought a kawai, I and my daughter like it very much.

ming2

聽完你咁講, 早之當初唔買k5, 索性買k8啦, 好似相差萬零蚊.   

我個女係初學好似又唔洗用到k5, 如果初學就買k8又好似太大投資, 因我當時的BUDGET是4萬零元, 但KK Mr Tsui 又話好多家長都好落本, 一買就買K8架.

好彩, 亞女都好鍾意K5

ming2

係呀, 希望若干日子之後, 可以同囡囡換琴就好啦.

ming2

知道.  
多謝您的提示, 您真係好好人呀.

原文章由 futoi 於 07-7-7 22:58 發表
請問Yamaha U1 二手琴約30年有保養(青苗)值幾錢? 可以涯幾耐?

我諗要點吓點涯法lor.

原文章由 十月媽咪 於 08-4-21 11:49 發表
ming2,

我地噚日響鑽石山柏斯見到KAWAI既現貨喇, 係呀, K6係132CM高架, 弦槌係咩羊毛弦槌加底毯喎! 柏斯賣緊現金價49800元, 我地見YAMAHA U3要五萬幾, 所以想知會唔會買K6好過買U3囉!

其實我個女只係得四歲半, 由 ...

路過搭下咀, 會唔會你囡囡學校係用kawai, 我個女揀了kawai都係話要同學校一樣, 小朋友好搞笑架.
‹ 上一主題|下一主題