用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

下次聚會建議: (歡迎修改)

日期: 27/7/08 (日)
時間: 下午 3:00 - 5:30 ??  (有冇更好提議?)
地點: a) 都會海逸酒店 b) 旺角帝京酒店 c) 其他(可建議)

出席:

1) 子碩 ...........2a 1c ............a/b/c (無所謂)
2) 洛琳............
3) Natalie.........
4) Joyce..........
5) Oscar..........2 a 1 c (a)
6) 傲謙 ........... 2a 1c ........(a / b / c)
7) 顯程 ........... 2a 1c 1 baby ......... (a/b/c)
今日同Ms. Tam傾咗一陣,知佢黎緊會繼續在Kennville教K1.
至於謝師宴,佢婉拒咗

各位:

唔好意思,之前報咗名27日螢火蟲團,要刪除早前的報名啦,真可惜!

今日陪顯程上游水班啦(佢舊年都有游),好開心:)

下次聚會建議: (歡迎修改)

日期: 27/7/08 (日)
時間: 下午 3:00 - 5:30 ??  (有冇更好提議?)
地點: a) 都會海逸酒店 b) 旺角帝京酒店 c) 其他(可建議)

出席:

1) 子碩 ...........2a 1c ............a/b/c (無所謂)
2) 洛琳............
3) Natalie.........
4) Joyce..........2a 1c (a/b/c)
5) Oscar..........2 a 1 c (a)
6) 傲謙 ........... 2a 1c ........(a / b / c)
7) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
8)Kenneth........1a1c......(a/b/c)
9) Chi Yau .......2a1c(a/b)

恭喜洛琳媽媽

要同時兼顧兩個小朋友,的確好辛苦;但切記好好休息呀!
顯程的妹妹出世時,佢都用咗一段時間適應.不過洛琳話哂大細佬4年,應該幫到手照顧嘅.顯程果陣都有幫妹妹準備換;片及沖涼啦

另外,顯程雖然來唔到海逸個聚會,都預祝你地玩得開心D啦.

21/9 應該冇問題,再覆實你地呀
今年顯程讀K2I,問親佢學校D嘢都答"唔話你知,等你心思思/生痱滋",唔似舊件咁順攤,激死人!

回覆 # 的文章

Oscar -----2a1c
Natalie ----2a2c
Charlotte-----2a1
Stefanie (Kei Wing) K2L
Ohymn ------- 2a1
顯程 -----2a1c

RAIN媽,

我都收到invitation card啦,顯程都好雀躍. 多謝邀請,到時見啦!

係呀,我都有同感,少少唏噓咁啦.
顯程今年都靜咗D,
情緒更穩定(不過佢天生平都算係乖),
加上唔洗噤早起身lei.

Suddenly can't type Chinese.
Let's plan an Autumn picnic ah.
Can go to beach (play sand), Sai Kung (play with crab, clam & starfish), Ma Wan Park ..........

好嘢!
11月15號2:30,等我mark低先:)

好嘢!預我2大1小1b啦
雖然顯程爸爸而家星期六、日下午都唔得閒,我都盡量叫姐姐或奶奶join,因都好想帶埋妹妹出來玩下,佢地兩兄妹都需要多D同人玩.

Eunis爸爸媽媽,
好多謝你地個開心生日會,
你地真係好有心機去安排活動,
令整個生日會節目好豐富.
更多謝你地在遊樂場幫手日弟住顯程,佢玩得好開心哩.

Rain 媽,多謝你幫手湊住展穎,佢成隻lug手馬騮咁:p
下次你見到顯程時,佢都同Rain一樣戴眼鏡啦.

今次見到子瑜,Rain,傲謙,Oscar,洛琳,紀穎,知柔.....覺得班馬騮大個咗好多,至少唔駛全程跟到實.
可惜仲有個細嘅,同唔到大家傾偈添
希望下次有機會啦.

Rain媽,多謝你嘅意見呀.
顯程尋日開始帶眼鏡,當堂冇哂心機,話唔舒服喎.不過佢的確好聽我話,冇攪副眼鏡,努力去適應.我獎佢去Hagen Daz,食完後當堂精神哂.夜晚仲話要好似爸爸咁將副眼鏡放床頭櫃,真係當寶咁.

不過,今日開始要每日遮住隻好眼4小時train隻差的眼,又係另一個challenge!

回覆 # 的文章

Rain媽,
多謝鼓勵
丞你貴言

回覆 # 的文章

影多D相,
玩得開心D啦!

各位媽媽,

記唔記得舊年拉大隊去過嗰個鶴藪農場/士多啤梨園呀?我email咗個message俾你地呀,check check 啦.

回覆 # 的文章

個email關於士多啤梨園架,唔肯定有冇你的email address, 不如你再PM我啦.
‹ 上一主題|下一主題