用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我的孩子評為邊緣讀寫障礙
go

[讀障] 我的孩子評為邊緣讀寫障礙 [複製鏈接]

Re: 我的孩子評為邊緣讀寫障礙

星願小王子可在邊到買到??

唔該曬你...個網好多資料睇
岩岩發現到星願外傳原來有埋讀音添
出面好多教育軟件都無
yokilau 寫道:
我搵到可以係依度訂貨, 希望對你有幫助啦~
http://www.little-prince.com.hk/littleprince/order.htm

打上新怡互動創作有限公司可以搵邊位同事問到星願外傳既資料??   
ccaa 寫道:
[quote]
chiho 寫道:
星願小王子可在邊到買到??

你可以打電話比新怡同佢地訂, 佢地會教你架, 連郵費好似$170左右, 要去郵局law架, 比個website你

新怡互動創作有限公司
www.sunnyinteractive.com[/quote]

我剛剛直接上去買星願外傳,我女兒急不及待安裝。
她玩得好開心,而且又有讀音,我女兒非常喜歡。
我又可以與她一齊玩,看來我沒有買錯。

我看囡囡玩星願外傳,發現趣味性好高。

咁星願外傳做緊優惠,表格上寫優惠到7月,個價錢都係$328,比較出面既教育軟件..星願外傳真係唔係貴,仲有埋讀音。
出面好多教育軟件,無讀音,都唔止這個價錢。
我可以用平靚正來形容
有買趁手
洛婷 寫道:
[quote]
chiho 寫道:
我看囡囡玩星願外傳,發現趣味性好高。

chiho,

你好,我想問下你邊到有得買星願外傳呢,
價錢貴唔貴,如果唔太貴我都想買一盒比囡囡玩,

因為我發覺囡囡都有輕微讀寫障礙,
囡囡試過將太陽寫成陽太,玫瑰寫成瑰玫,
狐狸寫成狸狐,秋天既秋字,先寫火字邊再寫禾字,

另外朗讀都會,例如讀詞就會讀成語,讀語就會讀成詞,
讀寫字既寫又會讀成字,有時讀字又會讀成寫,
你聽我就咁講,唔知你覺得算唔算嚴重呢,

洛婷

[/quote]     
‹ 上一主題|下一主題