用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人in 聖母小學
go

有冇人in 聖母小學 [複製鏈接]

hi! 我都有in 呀!!不過聽講10月10日會收到消息,9月30日好像得約140人去in,唔知收多少人....交多少留位費??有無人知??

原文章由 Chanlingling 於 07-10-6 18:11 硐表
我今日都已經收到信,囡囡已取錄, 留位費$1950

HI....我都有interview 這間,不過好似留位費多了些$1950... ,如果收我女兒都不知交唔交留位

原文章由 SandyKL 於 07-10-7 01:17 硐表
咁要睇本身小朋友條件。我女得10分,係第一輪一定冇份,博第二輪亦有危機,所以理個保險,對我黎講絕對要買,咁就唔洗驚到出年第二輪放榜。所以小朋友本身條件係非常重要考慮是否俾錢既因素。

...

我都收到信....我有20分,真是不知交唔交留位fee,交左可唔可以大抽獎???

原文章由 SandyKL 於 07-10-7 23:55 硐表
chan888yan,

你有成20分,絕對有條件唔交留位費,以如今出生率低,學位方面應該唔會太緊張,而且聖母雖然有佢本身優秀條件,但係亦非好多家長杯茶,例如係女校、例如在黃大仙區份啦。到出年開學之後估計都仲有位,如果我係你會博 ...

hi!多謝你的意見,但我自行分配首輪我選了間熱門學校,我只會interview 3 間私校,小女又是細女,所以我老公話買保險交左先.:)

原文章由 SandyKL 於 07-10-10 00:54 硐表
好難講,應該就有,問題係自己有冇條件去博。

說起面試當天,我老公話聖母好兒嬉,不是認真interview,同德望當天interview差好遠,$1950比得好唔抵....他們(聖母)太怏比result,太快交留位費,實行唔理你先收你一筆
‹ 上一主題|下一主題