用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長
樓主: ILoveYou520
go

歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長 [複製鏈接]

報到~

原文章由 mango22 於 07-6-10 09:29 硐表
(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA班)
2:菜菜子 - k2
3. bonbon123 - k2
4. 731mon - k1
5,BuBumammy-PN
6. JosetteKyle - K2
7. milk_milk(K1)
8.小魔怪baby-k1
9. mango22 - k1

10. Agnesb - k1

tautaub:

咁怏又到08/09年幼稚園報名喇~ 記得上年我都係於bbk中得到好多有關幼稚園的資料, 對於我為小朋友選校幫助很大!

本人由幼稚園到小學都讀rhs, 依家小朋友都讀緊k1, 希望將我所知0既同你分享吓, 如有不足就請其他媽咪幫忙補充~

1. rhs 校址地方大當然係賣點之一; kindergarten 剛剛番新過, 我暑假去"舊地從遊"時發覺靚到差啲唔認得. 衛生冇問題呀, 每次去到都見清潔亞姨搞緊衛生, toliet 都乾淨.

2. 校長畀我0既印象好專業, 老師很細心及有愛心, 亞姨都好有禮貌

3. 一星期有2 日以英語授課, 由外籍英文教師教授

4. 課程以"從遊戲中學習"為中心, 不過唔淺0架, 一定可以函接小學程度, 更可直升rhs小學

5. 引入"蒙特梭利"教學法, 與時並進

6. 細個覺得學校有自己校車隊好犀利, 都算特色啦, 而且有啲遠途車站都可到達, 好方便.

可瀏覽 rhs kindergarten wesite:
http://www.rhs.edu.hk/kg/

希望幫到你了解多些這學校!

原文章由 tautaub 於 07-10-4 09:28 硐表
各位家長:

你們好, 我配現正為小兒籌備報考k1的事宜, 聽聞這個學校很好, 但怎樣好呢? 為了對這學校有更多了解, 你們可否提供一些寶貴的個人意見呀?

1. 這學校環境及設施如何?衛生程度如何, 有蚊患嗎?
2. 這學校的 ...

袓兒

你的發表冇寫明問邊個, 不過見未有其他媽咪回覆, 我諗我講少少啦!

rhs幼稚園有普通話課
以我所知小學同中學都係英文中學
幼稚園,小學&中學校舍在同一個地方, 但係分開wing

原文章由 袓兒 於 07-10-24 17:01 硐表

幼稚園一星期有2堂英文外, 有冇國語?
小學同中學係咪中文學校?
校舍唔係同一個地方嗎?
‹ 上一主題|下一主題