用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

無喎! 我差不多隔日就問佢一次MS WONG有没有叫小朋友带东西, She say 'No"
But she tell me they have '調新位' today!
'颜色纸' 係咪'馬'填色家課?

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?

Hi ! 陸泓熹mami, 阿女今天說miss wong 叫小朋友带
'小狗picture'!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-13 23:31 發表
HI, 松深,
我系果日响火车见到你既陸泓熹.
想问最近MS WONG有没有叫小朋友带东西返学校呢, 呀仔成日都话要带颜色纸. 乜来架?

我今天帶了一些dog picture, I confirm miss wong is that only bring the picture of dog,
miss wong:如果小朋友家有一些動物的圖片,可帶回來!

我個女又搞錯,等我揾啲狗揾到死!
仲有,你仔仔去咗太陽組!

原帖由 Cecilia818 於 08-11-18 12:00 發表
Oh, thanks, but I'm too late to get this message. I think it will not be a problem to bring it tomorrow. Let me ask him about this tonight.
You are so clever on kid's mind. I think you are right. Tha ...

sorry,咁遲先上BK, 你小朋友三日假攪掂味呀?

Last monday, 松琛訓到半夜嘔, 医生話條支氣管有啲痰,所以嘔.

But, 又頭到尾,無咳,無鼻水,只是無胄口,
所以同佢喪玩咗4日
bk 都唔得閒上.

原帖由 Cecilia818 於 08-11-23 01:45 發表
听姐姐讲, 呀仔放学同松深抖问大家几多岁, 好好笑嚄.

另外,如果想同小朋友请三日假, 是否可以在手册写就OK呢?

我見上午班啲mami 攪咗好多聚會, 等班小朋友friend 啲, 約埋一齐玩, 同埋mami 又可互通訊息, 唔知下午班啲mami 有興趣呢?

沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們private hold 一次在--沙田希爾敦中心.

日期在19/12, because 當日是 last school date in Dec, & also birthday party in school.

請儘快回覆, 我要星期一前回覆Mc Donald.!

Thankyou for your support!

Mc Donald 姐姐話不如大人$30- 只包歺,
小朋友$40- 包所有嘢!
我相信B唔計!

你凑住b嚟, 辛唔辛苦,有冇嘢可以幫手!

原帖由 kittynleo 於 08-12-11 18:57 發表
收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
但我想問下...我個手抱計唔計錢呢?
&何時比錢你?

AnyBody?

mc Donald 聖誕狂歡大派對
地點: 沙田希爾敦中心
日期: 19/12
時間: 6:00 - 7:30

參加同學:
----------------
Audrey 1大1小 ( k1I )
天胤 1大1小1B ( k1I )
竣皓 1大1小 ( k1I )
泳欣 1大1小 (K1L )
fgult  2大1小 (K1L )
子竣  1大1小 ( k1I )
竣軒  2大1小 (K1I)

原帖由 AudreyMan 於 08-12-10 10:06 發表
沙田mc Donald 聖誕狂歡大派對
$40- (包括一款開心樂園歺, 特別扭蛋–隻, X'mas 裝飾製作, 親子遊戲 & luckydraw ),
大人$30- 包歺

我剛聯絡了沙田區的McDonald manager , 若我們人數有 30-40人, 可破例為我們priva ...

I would like to confirm with U the X'mas party held in this coming friday!

For party running more smoothly, pls tell me which set ( happy meal ) you & your child  will order.
I will PM U my phone no. &  e-mail.

http://www.mcdonalds.com.hk/chinese/food/hm.htm

mc Donald 聖誕狂歡大派對
地點: 沙田希爾敦中心
日期: 19/12
時間: 6:00 - 7:30

參加同學:
----------------
Audrey 1大1小 ( k1I )
天胤      1大1小1B ( k1I )
竣皓      2大1小 ( k1I )
泳欣      1大1小 (K1L )
fgult      2大1小 (K1L )
子竣      1大1小 ( k1I )
竣軒      2大1小 (K1I)
chun Hei  1大1小 ( k1I )

Regards,
Audrey mami .
6122 9187

原帖由 kittynleo 於 08-12-11 18:57 發表
收到了~
我同天胤都會去~

1大1小1b
但我想問下...我個手抱計唔計錢呢?
&何時比錢你?

其實我可唔可以凑佢喺KCR STATION ( kln tong-唔出閘/shatin )等你, 咁你唔駛咁辛苦!

原帖由 kittynleo 於 08-12-17 23:13 發表
1魚柳飽+1豬柳漢堡
2粟米
2qoo提子汁

thx~

但我可能要遲少少到(可能10min),
因我仔架車17:25先返到粉嶺,
我個時先同佢地出來

K1I mummy, 番來啦!

Hello! !我係萬松琛mami, 其實上次x'mas攪過一次,
復活節我都心思思,只怕家長或要去旅行!

原帖由 babyrice 於 09-3-24 23:17 發表
請問K1I同學復活節會唔會有聚會or function呢?

天胤mami, 上次比你隻CD啲相睇唔睇到?

Easter 想出嚟玩, 你比啲日子我, 等我試吓聯絡!

因上次見BB 很細,怕你忙, 都唔敢CONTACT 你!

原帖由 kittynleo 於 09-4-1 11:26 發表
都好wo
上次天胤都玩得好開心!!!

你就好啦! 我掘蛋報遲咗名,無得去.
你去南丫島or 愉景灣?

你去'根德K1' topic Look Look, 有mami 喺 1/5 攪咗個旅行. 我又心思 思!

原帖由 kittynleo 於 09-4-2 15:04 發表
我睇到呀~~
thank you

我11/4會同天胤去掘蛋,
明天party都會接下個仔放學等佢開心下

咁我都諗吓去唔去先, 但路途很遠.,有較快的方法.

原帖由 Cecilia818 於 09-4-6 07:13 發表
We are also too late to register the egg hunting in DB, but we will go there 11/Apr, cos many other games besides egg hunting. Wang Hei went there last yr, he wanted to play other game rather than egg ...

Hi ! 我係audrey mami, 筠筠而家同泓熹一樣,
都係月亮組!

原帖由 babyrice 於 09-4-7 02:26 發表
Hi 妳好! 其實筠筠唔係成日講好多學校d嘢, 唔知係唔係我問得唔夠多呢? 當我問佢知唔知邊個係泓熹, 佢知嫁....泓熹而家係邊一組呢?  邊度snoopyland見到子筠呀?佢無去過, 可能泓熹認错人啦!

...

我啱啱報了這個

9/4/09 復活蛋製作 及 運動小天才(訓練身體運動智能)
10:00am – 12:30pm
名額: 最多15人
費用: 每日$90(包茶點)

http://klncc.caritas.org.hk/public/main_page/all.htm

我都是monday 才報名的, 不用家長陪同.

原帖由 babyrice 於 09-4-8 02:20 發表
Audrey mami, 你好呀! 我都好想安排多d節目比筠筠,  不過我諗你報嗰個復活蛋製作及運動小天才應該full咗啦, 我明天都試問吓先.... 唔知用不用家長陪同呢....   ...

泓熹怎樣呀, 看了醫生未呀?

迪迪尼是book 了hotel? 那就真頭痛!

1/5 OUTING 在 '08-09 根德k1' topic,
但我應該唔報, because 現在太多人, 小朋友未必
溝通到!

原帖由 Cecilia818 於 09-4-8 03:34 發表
都系去中环搭船咋, 泓熹喜欢搭船.
哎!但寻晚突然发烧, 都吾知去吾去得成! 即使到11号好番, 都吾想岩岩好番就去吹風,但又好想同他去玩. 9号仲BOOK左迪迪尼添. 真頭痛!
你之前话果个1/5 OUTING系乜黎架, 响边度揾到? ...

你哋hoilday  (10/4 -19/4 )要不要上班, 不如攪次 function!

‹ 上一主題|下一主題