用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2019英國寄宿 Y7,Y8 召集區
樓主: 零極限
go

2019英國寄宿 Y7,Y8 召集區   [複製鏈接]

回覆樓主:

好開心睇到差不多年歲嘅小朋友係英國讀得咁開心

我小朋友都會明年完成小學後,過去讀Y8,我地都好期待^0^

回覆樓主:

家長可以自己上網揾下學校,之後再了解香港有邊間agent有做

我十月經朋友介紹,直接揾左學校,見了學校代表,報了明年Y8,重有減學費(白紙黑字),傾好曬就揾agent搞(其實佢地都無咩要做,)

如揾agent,睇多幾間,我揾過一間都好有名,佢介紹左幾間學校比我,經了解後,係佢收到高嘅agent fee,所以自己要揀下

問過兩位係英長大的香港人,South Wales地方靚,人純樸,物價也較底,呢度都有幾位學生讀緊,家長都好幫忙,回答我嘅問題,謝謝她們

我而家讀嗰個,唔出名,計埋三套機票,30萬鬆啲一年,exeat term可留學校宿舍(不另收費),學校做埋guardian ,所以自己要了解多啲

katrinafu 發表於 19-11-26 18:16
Year 8 難些你指是甚麼 ?

除非是 Prep school直升   , 否則大部分中學就是 Year 7- Year 13(upper six ...

你好

請問Y8嘅數學教緊什麽
我小朋友而家係讀中文數,想準備一下,謝謝。
‹ 上一主題|下一主題