用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

原帖由 pyma 於 09-4-20 14:07 發表
尋日放假最後一日,下午又無落雨,我先生提議出去行下,可能我論盡,落樓梯時跣腳跣左好幾級,當時我攬住亞囡,我就成個人訓低左,當時我真係move 唔到,我仲以為要叫白車添,亞囡就驚到大喊係咁叫我快啲起身,後尾都無事,起到身,不過就好 ...

真係要小心d啦,跌親你,跌親呀囡都唔好....有無叫老公幫你揉下.....
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 lola2008 於 09-4-21 17:26 發表
但係我去泰國就有陰影,因為十多年前,我係泰國俾馬蹓咬,我同行既團友係咁話泰國馬蹓有愛滋,嚇倒我全程攞攞攣,係泰國睇醫生,打咗兩枝瘋狗症針,之後返到香港仲要keep住再打,醫生話total要打7枝,但我打到第4針,因為冇病徵,所以唔使 ...

嘩~~比著我都驚.......
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原帖由 lola2008 於 09-4-21 17:30 發表
阿囡今日做果份畫線功課,完全唔依圖,自由創作,佢係鍾意自己點劃就點劃,激親呀!

唔好激心,佢地仲細.d功課唔好傷感情.....隨佢發揮啦~

原帖由 lola2008 於 09-4-21 18:10 發表
thank you, 我激親係因為我大聲D話佢,佢就同我講話唔好咁大聲,講多兩講就話攰,要瞓覺,咁你話係咪激親。

哈哈~~依家d小朋友把口真係唔夠佢黎

原帖由 lola2008 於 09-4-21 18:26 發表
kcpak, sorry, 咁遲覆pm,因為我冇習慣check pm,今日至睇到,所以咁遲覆。

傻啦~~唔駛sorry咁嚴重~~~ bk依家攪到pm唔係時時收到....

原帖由 sara11 於 09-4-22 10:29 發表
hi kcpak,

收到D相,多謝晒!  另外都收到璇璇張咭,好靚,好鐘意,我會keep 起佢! 璇璇輯相你響邊度影架? 家家1歲時都影過一輯,我都想下個月帶佢影多輯,如果再唔影到左夏天佢又晒到黑媽媽!

...

家家真係好易黑,,哈哈~~
d相係mybb.hk影又平,同d哥哥好好人

原帖由 Nanaleung 於 09-4-22 12:14 發表
kcpak,

哦, 原來D相係你, 我初頭以為係sara比我,多謝晒!
張邀請咭真係好靚,你好好心機

你誤會左我啦~~我先無咁好心機........
係我朋友幫我整,比我自己去曬,生日會個日你會見到有banner都係我朋友整比璇璇....佢係bk都有幫人整~

原帖由 sara11 於 09-4-22 16:47 發表
唉......我個女尋晚先講"得啦!我有分數啦!你唔好再講喇!" 真係俾佢激C!

笑ccc,,如果佢地真戚有分數就謝天謝地囉~

原帖由 Nanaleung 於 09-4-23 09:28 發表

咁起碼你都肯叫朋友幫你整

係喎..........仲肯拎去曬tim bor........

假期個幾日我已經放好晒邀請卡,教佢返到學校請老師抽少少時間比佢派.....星期一返黎佢話唔記得左派,,我覺得佢怕羞.......星期二返黎派左囉喎~我問佢你點同老師講架,,佢話:唔係我講,我教隔離個同學幫我講.....

原帖由 pyma 於 09-4-23 14:45 發表
kcpak,

上次教你用字咭既方法有無效呀?

我試過一排.....無咩進步
我留意左佢,我覺得佢唔鍾意我教或同佢玩有關課本既野......停左溫習呢part,,我反而依家每日要佢畫畫送給我.......佢跟住就會無啦啦話要做練習(我買左d練習)
佢份人一定要比人教,一定唔會聽我話,,所以我再努力諗方法教佢無用~

原帖由 lola2008 於 09-4-23 17:14 發表
我都有將囡囡嘅工作紙filing,但佢哋成日摷出嚟睇,跟住就亂擺,我要成日執,我都覺得阿囡有進步,E+油顏色少咗出界,唔會鬼五馬六,但就成日駁咀。

...

我本來都有儲埋佢d工作紙,,不過到左依家都幾多下.......所以將工作紙後面比佢畫畫...

原帖由 pyma 於 09-4-24 14:07 發表
尋日亞囡自己執生日袋,到我返屋企時,諗住睇下佢有無執漏野,哈,一睇, 佢竟然將成個書包既野放哂入生日袋,真係唔知好嬲定好笑囉。

之後我同佢講生日會唔使帯書呀,佢又話高老師話要,咁我話,你開生日會,老師會上堂既咩, ...

你囡囡真係明白事理.....我囡就算我講既係岩,佢都唔會即時承認,佢係一定同我撐...

原帖由 sara11 於 09-4-29 09:34 發表
唉! 我囡囡既志願係做"香港小姐"!諗起都頭痛!

家家唔似咁貪靚,佢比我感覺好女強人feel
璇姐簡單d,佢話想做公主.....係我心目中佢已經係公主啦~~攪掂~~

原帖由 chole媽媽 於 09-4-29 17:30 發表
我囡囡都有同我講,我都想問吓係唔係真?

我諗係真,,因為我囡都話要帶

原帖由 lola2008 於 09-5-2 13:36 發表
唔得呀!佢係聖詩班詩詠員,佢家姐係教會義工,我自己係教徒,實在無理由慫恿佢唔去聖堂,但俾佢去聖堂又無理由唔俾佢同家姐gathering,所以我咁煩。

...

lola:
我就覺得教會既朋友都好自覺,,唔需要太擔心
可以的話叫姐姐帶口罩和一回到家立即換衫洗手....

原帖由 suiqq 於 09-5-3 21:48 發表
我來報到先

hihihihi~~~你囡囡讀邊班呢~~

原帖由 hunglin 於 09-5-3 23:17 發表
kcpak,

Thanks for yr wonderful birthday party!!!
啱啱將啲相擺咗喺facebook,又見真係好耐好耐無上嚟,所以順便留個字。
今日唔去真係唔知阿囡有幾曳,周圍走無時停,好似PR咁,周圍同人影相。
另外見到佢哋今日嘅嘈,我都為 ...

hunglin:
好多謝你地~~
成班好朋友一齊出黎玩,,當然開心...仲有成班女仔,點會唔變個墟..........哈哈~~不過佢地玩得好c文,起碼無撞親跌倒

好多謝今日出席參加璇璇生日會既媽媽同小朋友
我同璇璇都好開心,好感激各位給了我們一個最美好既回憶
今日有招呼唔到既地方,請多多包涵~

原帖由 sara11 於 09-5-4 11:27 發表
呀女話個生日會"超級開心"喎! 多謝!
我尋日見璇璇成日搵家家拖住,其實佢兩個係咪真係好好好朋友黎架?

家家開心就好啦~~我覺得佢地全班都好好朋友
一黎就拖住晒手
我老公都話今次生日會好好氣氛,就係因為個個好朋友....反而我仔同d同學無咁fd
‹ 上一主題|下一主題