用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 08年讀又一村學校
樓主: winkyc
go

08年讀又一村學校 [複製鏈接]

我囝囝會讀全日班!! 咁耐都好似無見到有全日班o既人添!!
因為無人幫我照顧囝囝, 所以我剛剛放棄了創價(am),無去交留位費!! 現還有培正等結果!!

headphone0528,你好呀!!
好高興終於見到有全日班的家長!!
我個仔都係全日班o架!!
我仔仔咪會同你個仔同班囉!!

原文章由 headphone0528 於 08-6-10 12:40 發表
大家好!!
我個仔會讀全日班。

ChongChong28 ,你好!

第時我地個小朋友可以做朋友仔啦!!

全班有20人呀!! 都多o架啦!! 咁係唔係得一班全日班呀?
又知唔知全級開了幾多班呢? 半日班又有幾多人一班丫啦?

原文章由 ChongChong28 於 08-6-16 00:32 發表
headphone0528 and tym327,

你們好!!!
我女兒也是全日班K1的,全日班得20人o乍!!

Hi a-dam,

我住鑽石山!! 小朋友同樣會座校車返學!!!
你呢?

原文章由 a-dam 於 08-7-3 11:53 發表
ChongChong28 ,tym327,headphone0528 你們好呀,我的寶寶也是讀全日班,到時時都可以作朋友了。大家都住在哪一區呀?

Jonathan - K1A
請問半日班一班有幾多人呀?? 有三個老師咁多??
全日班20人一班只得兩個老師咋!!

我個仔又係唱呢首歌喎!!! 其他人講d歌就無聽過佢唱!!

原帖由 pianocalvin 於 08-11-12 23:33 發表
我個仔好多時返黎唱d歌,書本裡面係冇架,佢依排成日唱see a rainbow...see a rainbow...都唔知佢唱咩

我又係1月16日觀課喎!!
仲有2月6日家長日!!

原帖由 nakoagnes1 於 08-12-10 13:35 發表
收了回條1月16日觀課, 你地呢 ?

小Panda,
內容補充!! (下文藍字!)

1) 雜費多少?
2) 書簿費?  
雜費+書簿費上學期$1390 下學期$1070
3) 茶點費? $160 monthly
=>全日班$450/M
4) ANY 課外活動費用?
英語班,科學, 芭蕾,圖畫.. $800 / 10堂
5) 我們家住KLN BAY德福花園, 請問有校車到嗎? 知不知道大約幾多$? 要幾點上車呢?
有校車,我地住沙田$980 monthly.
=>鑽石山 $690/M

其實我們都在考慮應該考全日班/半日班, 因為我地住得遠, 可能花在車程上都個幾鐘, 但係上課只係3個鐘...

而且聽說全日班有英語故事時間, 我就不用再為他安排興趣班了? 對嗎? 是不是全日班還有課外活動? 否則下午流流長, 做什麼?

全日班有英語故事時間好似係, 我地讀半日班,所以唔係好記得.

=>全日班於每日下午係有英文故事堂.
但跟半日班一樣會有相同課外活動可以參加.

原帖由 小Panda 於 09-1-2 14:51 發表
妳們好!!!
我是全職MAMA, 仔仔而家16個月, 今年要報K1喇 (10/11年), 我同老公都對呢間學校好有興趣, 因為貪佢夠大, 小朋友可以多D地方玩嘛.

我有少少問題想請教各位, 麻煩妳們幫忙 ~

1) 雜費多少?
2) 書簿費?
3)  ...
‹ 上一主題|下一主題