用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Invictus International school
樓主: yapiggy527
go

Invictus International school   [複製鏈接]

聽落伏伏地,似target local的bilingual school, 校舍仲要商場

這間是否將軍澳新校,我見隔離post 「求解诀方法」話其TKO新IS小朋友飯都冇得食學校又唔理。

siuwing6 發表於 20-10-31 22:55
係? 我剛剛走過隔離睇左。飯商方面,係同「The New Luncher」訂飯的,見網頁話需要至4個工作天前預訂,我 ...

佢話D老師見佢小朋友冇飯食都唔理,仲答番email唔關佢地事,”because we also need lunch and break. “
問飯商又答番佢係學校自己漏咗冇派飯比小朋友,但唔止一次。
如果係同一學校你快啲過去幫下佢。

melobi12 發表於 20-11-2 12:57
你講得好啱,唔好講其他,淨係呢版最近都n 個關於local 轉IS 嘅post。原因exactly 係你講嗰啲嘢,但同時亦 ...

我都好驚,完全唔知IS甚麼回事,以為係活動教學happy school 英小求其入左,之
後覺得「貨不對辦」

siuwing6 發表於 20-11-2 12:26
首先,好多謝您叫我「幫下佢」,令到我經過今次呢件事而獲益良多,經一事長一智。

尋日我問左post樓主一整 ...

乜攪到要報警?我以為只是飯盒問題
咁佢小朋友轉了校找到合適的學校就好了

Osiana 發表於 20-11-3 02:20
咁我又覺得食飯係細路自己,唔食肚餓,下次就會食。 個家長要求有問題。
...

佢話學校派漏飯比佢小朋友,只比四塊餅佢食

egg.plant 發表於 22-5-20 07:27
LS 主要考written,今次online interview,好難比較。不過我小朋友寫嘢比較弱,written test會大壓力,相 ...

你小朋友咁細個已經同陌生人咁有互動,其實好叻,好適合讀IS, 暫時寫野唔叻唔緊要,入到去有人欣賞和啟發,培養自信和興趣,,自然會發揮很好。

tuelovefei 發表於 22-6-25 04:53
學校網頁搵唔到學制,請問有無人知學制點樣分?

這個規模應該target考IGCSE/A level, 呢啲補習社都考到,IB需要多好多資源和認證。

woodstock21 發表於 22-7-3 12:08
有呀。我想學校入面好多都是LS轉過來,學校舊年辦得好,但今年真係sir滑梯式一路跌緊,無論中小都係,所以 ...

如果大部份學生係LS轉來,會唔會playground language變咗中文/又中又英?
‹ 上一主題|下一主題