用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Barbielee
go

09 K1D [複製鏈接]

原帖由 joychu 於 09-10-14 23:56 發表
Hi
我係路過咋!不過我小朋友都係讀sn~n1,不過係pm
見到您哋D小朋友好番又病真係好可憐,試下下次完咗西藥後同佢食(保嬰丹+侯棗散~各1支)食兩日,我覺得會冇咁易病好又病,起碼可以唔駛連食幾星期西藥,食到虛曬,我B兩歲 ...

Thanks joychu!

我而家完左西葯後, 小朋友都重係有d痰同dd咳, 婆婆叫我燉川貝俾佢養番好個肺同化痰止咳, 燉左好幾日, 真係有效, 希望佢慢慢恢復過黎啦, 而家試緊侯棗散呢~

Hi ALL Mami

月尾開始做assessment, 我就問左miss lee, 如果病左番唔到咁點(因isaac成日都請病假)? 佢話唔洗擔心可以同小朋友補考番...
你地會唔會參加christmas party呀? 我同仔仔都會去, 我見party時間都成幾個鐘, 唔知到時小朋友有咩表演呢...
上次秋季旅行我無去, 所以唔知mr. dennis要走, 收到通告先知道, 好突然呢...新老師你地覺得如何呀? 仔仔都ok鍾意...希望佢會做得長啦~

原帖由 CandiceMaMi 於 09-12-2 12:02 發表
Hi Barbielee,

今早Euan病(發燒), 冇得返學做assessment, 他哭話要返學, 打电話回校請病假並問有關補考事而, 她說會遲些有得補考並問我現在還請不請. 我說就算冇得補考他都不上學, 因為發燒!

...

CANDICEMAMI & NOKNOK2006

ISAAC又係發燒, 成星期都無返學, 真係唯有補考啦, 病呀病快D遠離我地既小朋友啦...

MERRY CHRISTMAS & HAPPY NEW YEAR!!!

Hi

有無mami知道邊位老師做L2D班主任呢?我上次問過miss lee會唔會係佢, 佢都話未知, 可能係佢亦可能係其他老師呢~

原帖由 CandiceMaMi 於 10-8-11 13:01 發表
Dear all L2D parents,

Did you know who are L2D class teacher, today morning I bring my son go to school, but Mrs Fong said the parent can't go to classroom, I don't know who are their class teacher. ...

係Miss Lee呀, 因為放學時Miss Lee打俾我, 我順便問係咪佢做番班主任, 之後我問isaac, 佢話無miss ng, 而家係miss 姐(我估係miss tse謝掛) 同多左個新女同學呢~

我覺得今日放學校車有D亂, ISAAC落車時間係11:25, 我重早左D去等佢, 架校車成12點多D先到, 我等左15min就打返去學校問放左學未, 學校話今日放學時落好大雨, 所以遲左, 叫我等多一陣, 最慘開學前只係返學校車姨姨聯絡過我, 佢話唔知放學係邊個姨姨跟車, 攪到我都唔知聯絡邊個好, 最後我再等多15min(共30min), 我就打番俾返學個校車姨姨, 可唔可以聯絡到送isaac返黎嗰個校車姨姨, 佢就俾左個負責哩條線既人個電話我(我諗), 收尾佢話因今日成11:20先放學, 再加上大雨, 所以遲咁多, 我話你地遲左都無人通知我, 遲唔緊要, 最怕係出左咩意外, 佢就話佢地係咁打緊俾d家長, 未打到俾我, 咁叫我等多陣就會到, 但雖然有d亂, 咁佢地同我既對話都好有禮貌, 無話好似上年有其他線嗰d不禮貌既對待喎, 今日係我等校車等得耐既一次45min呢haha...

原帖由 shelleym 於 10-8-12 11:51 發表
No wow. Our school can be arrived home on time in the first school day ah.. We can pick up hazel at 11:05.. How come school tell you at 11:20.

係個校車姨姨話架, 學校只係話因大雨所以遲左, 我今日問isaac, 前日放學搭校車情況, 佢話好多人係度, 好大雨, 等左好耐先開車(唔知佢講真定講假haha ), anyway今日就正常接到佢放學...

原帖由 shelleym 於 10-8-12 11:51 發表
No wow. Our school can be arrived home on time in the first school day ah.. We can pick up hazel at 11:05.. How come school tell you at 11:20.

係個校車姨姨話架, 學校只係話因放學有大雨, 所以遲左, 我今日問isaac前日放學情況, 佢話好多人係度同好大雨, 上左車等左好耐先開車(唔知佢講真定講假 ), anyway今日就係正常時間接到佢囉...唔知有無同學仔轉左第2間學校讀L2呢, 前日isaac話有2個同學無返喎~

原帖由 shelleym 於 10-8-14 09:26 發表
Yes ah.. 2 new student join this class too.. I heard that some PM class student will change AM class this year..

Did issac mention hazel at home? Hazel always mention issac at home.. He is one of he ...

HAHA..有呀, isaac都有講hazel架...多數都係話hazel跌左野喊, miss lee話唔洗喊唔洗喊, 我咪叫isaac, 你男仔黎架嗎, 要有gentleman佢跌野你咪幫佢囉, 跟住isaac話我知喇, 我下次會幫hazel(有無做就唔知呢 )...isaac話今年無同hazel一張枱...但佢又講到hazel好乖喎, 八掛仔呢...

原帖由 shelleym 於 10-8-16 21:12 發表
Yes.. Hazel is a shy girl and easy to cry but I know she like her classmate very much.. Issac is one of the classmate she likes. You know she ask me to invite Issac to go out to play.

小朋友就係咁有童真呢, 有時聽到佢地講吓同學仔d野都幾好笑架...係呢Hazel有冇係學校參加興趣班呀?

原帖由 CandiceMaMi 於 10-8-17 12:56 發表
Hi all L2D mami,

Did you know how many classmate in L2D? since my son Euan asked me have new (2) classmate come here.

HI,

Me Too le, but Isaac told me HO HIM no back to school a few day le....

原帖由 shelleym 於 10-8-17 17:47 發表
I plan to take it this year .. Maybe try Tue and Thur first.. How about Issac? Do you know it's good or not?

Same with you, but i asked Isaac do you want stay in school study English?  He answer me "No, I want quick quick quick go home La" and then i asked him if go to other centre OK or not, he answer me "OK", Haha...i think he want mami pick up him maybe feel so happy...so i prefer other centre le~

DEL-------

‹ 上一主題|下一主題