用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

引用:我兒十月細B,報了油塘,觀塘區一帶幼稚園

原帖由 lwy_brenda 於 14-11-03 發表
我兒十月細B,報了油塘,觀塘區一帶幼稚園,你哋報了邊間,好黑,星期六兒子發燒,全不能去面試,黎緊星期 ...
我囝都係十月細B, 今個星期六才in油塘救世軍!因保幼無校巴,所以唔去in了!

winwin1122 發表於 14-11-4 00:21
11/15 都會in 基督教中心。學校應該都幾新,新校舍。

Me too

引用:聖匠有報到,但係去左11月1日開放日感覺麻

原帖由 ppcandybb 於 14-11-05 發表
聖匠有報到,但係去左11月1日開放日感覺麻麻地,可能d老師唔知係米倦啦,好似唔係好熱誠同無咩愛心咁,到in ...
1號囝囝去了參觀又幾鐘意間學校,玩得好開心!只是太多人,有點亂,而老公覺得學校有啲舊!

引用:吾知大家有無報浸信會,+有冇用家可以分享下

原帖由 antheny 於 14-11-05 發表
吾知大家有無報浸信會, 有冇用家可以分享下?謝
我報了牛頭角那間浸會,22號才in!

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-08+

原帖由 slaomk 於 14-11-08 發表
油塘間間學校都多人in.以我所知,油塘救世軍舊年已full 左15/16年度k1,報左都難收,d人一開幕就報15/16k1, ...
今日in12點又唔見好多人吖!

引用:Quote:原帖由+slaomk+於+14-11-08+發表油塘

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-08 發表
吓!!!咁佢今年8月仲咩收我份申請表
我都係開放日交報名表,啲老師只講N班full咗,而無人講K1 full 咗喎!

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-11-08+發表我

原帖由 slaomk 於 14-11-09 發表
救世軍n班開到未?我10月再打去問時,佢都仲係未開到n班,教署未批
你打去問學校比較清楚好啲,我只知下個月有開放日!

Mocheongcheong 發表於 14-11-9 17:15
其實都唔算多,我報咗六間,只in四間,而家後悔報得太少

我報咗7間,只in6間!

引用:我擒日收到油救pm+offer +

原帖由 piggymonkey 於 14-11-15 發表
我擒日收到油救pm offer
咁快一星期就出信,仲以為要等到下個月㖭!

引用:唔知呀,但我12月b+收到+pm+offer,+應該全

原帖由 piggymonkey 於 14-11-16 發表
唔知呀,但我12月b 收到 pm offer, 應該全日和am class all full
之前有報過呢間N班嗎?

引用:我小朋友讀緊N班,下年都收咗k1上午,有機

原帖由 superivy 於 14-11-16 發表
我小朋友讀緊N班,下年都收咗k1上午,有機會做同學仔。
學校校長老師都有愛心,有外籍老師教英文,小朋友自 ...
NET teacher 一星期有幾多堂呀?普通話堂有嗎?

引用:Quote:原帖由+piggymonkey+於+14-11-16+發

原帖由 sukilau72 於 14-11-16 發表
油塘平田救世軍好似無全日班架喎?
油塘才有全日班

引用:係呀,舊年有報n+班,但佢開唔成,我唔知係

原帖由 piggymonkey 於 14-11-16 發表
係呀,舊年有報n 班,但佢開唔成,我唔知係咪會優先取錄,不過我小朋友係細b,  上年油救無interview 過我, ...
你係報下午班嗎?

piggymonkey 發表於 14-11-16 12:24
回覆 Evachau 的帖子

唔係呀, 我次序係揀全日, 上午, 下午, 所以佢而家得返下午offer, 我估全日和上午都fu ...
Thx for sharing!

引用:明天又要出動,+奸爸爹! +

原帖由 thaiking 於 14-11-21 發表
明天又要出動, 奸爸爹!
明早要in花園大廈浸幼,你呢?

引用:回覆+Evachau+的帖子 咁岩呀,+我又係明天

原帖由 piggymonkey 於 14-11-21 發表

咁岩呀, 我又係明天花園大廈浸幼, 不過我係報N 班(因爲阿囡12月細B, N 和K 都報定怕 ...
想知呢間有無NET 和普通話呀?

引用:回覆+Evachau+的帖子 我乜都唔知架,+哈哈,

原帖由 piggymonkey 於 14-11-22 發表

我乜都唔知架, 哈哈, 當初只係見佢有N 班所以報, 無要求要有NET 和普通話, 諗住只要 ...
因為呢間無開放日,再加上好少JM係呢度講,所以真係好少資料!我係見到有全日班和校巴才報咋!

引用:我都係見全日班和一程車搭到去,所以報咋,

我都係見全日班和一程車搭到去,所以報咋,你今日in 成點?
今日主任只係問下平日囝囝生活習慣,in咗咁多間只有呢間,唔駛等直接in, 又唔駛考啲乜(只問了叫乜名和水果名稱)!

引用:我都係見全日班和一程車搭到去,所以報咋,

我都係見全日班和一程車搭到去,所以報咋,你今日in 成點?
今日主任只係問下平日囝囝生活習慣,in咗咁多間只有呢間,唔駛等直接in, 又唔駛考啲乜(只問了叫乜名和水果名稱)!你呢?

引用:今日呀囝in油救,呀囝in得好開心,成個過程

原帖由 Mocheongcheong 於 14-11-22 發表
今日呀囝in油救,呀囝in得好開心,成個過程冇壓力,真係似去玩咁,老師同校長與家長之間閒話家常,一啲都唔 ...
呢間係囝囝第一次未interview , 已經話要返屋企!因為坐係度聽校長講嘢時,已有其他小孩走來走去/扭喊!囝囝情緒受影響,跟住一齊喊!入到房后,又有小孩推玩具落地下/扭喊,囝囝又再次喊唔肯自己坐!校長叫我陪囝囝坐,不用坐埋同其他家長一齊傾!結果係老師行埋三次,囝囝都唔理佢,最後一次仲喊埋!

‹ 上一主題|下一主題