用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
樓主: finger
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

Hi ykwong8888 & Marina,
無事忙,最終lazy冇做到.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Dear all fans,
請問你地有冇女仔校服絨裙,恤衫+領花可出讓or送出?
Thanks!!!

Hi jojowu,
如果你唔知點同佢地溫習,不妨買課本的vcd/cd作參考.

Hi 牡丹, bb2002,
以前混合班上堂,亞仔會同我講,半日班跟全日班的茶點是不同,這點他很明白理解,同學之間有比較的心態已消化了.
而家已分了班,但因學校無故無理的所謂加多餐而收費,搞到好多小朋友都問家長點解我的茶點跟人不同,我不強調茶點的豐富or簡單,反而想知小朋友問老師時她們會點答,唔知會唔會答"你冇比茶點費law.....".
我已視茶點袋為課本一樣,每晚我必珍而重之放入書包,包冇失拖. 而對寶貝亦對我的食物飲品安排feel ok. good luck從冇問我點解唔比錢,哈哈~係我都唔知點答,但我相信她們已知道是什麼一回事. 何其殘忍,咁細個就要知, no money no talk~    

HI all IK3 fans,
星期五outing,唔知去邊樹拾樹葉呢?
記得做好防蚊設施.

Hi bb2002,
我估彤彤唔係同coby一組,次次coby撩佢都唔蘇人,好cool 啊.

Hi 牡丹,
吓?! 星期四我仲問緊佢亞女表現,都唔見佢同我講既?
我都奇怪佢冇著制服. 亞女成日提起miss tam, miss shreddha, 好鍾意佢地ka. miss tam唔做對小朋友又唔知有幾大影響la.
Did she sudden resign? 新老師還沒有請,咁即係點? 邊個代替佢?

Hi greedycat116,
Welcome u~!
Your son is studying a.m. or full-day class?

veroshea 寫道:
hello zippy, ykfung & ik2 媽咪,
我都聽囡囡講話有好多新老師喎??又話ms. lee會放假? 唔知你地有無人知係咪真  
[img align=left]http://my.so-net.net.tw/scie/D/05/D5-059.gif[/img]

係我字典裡,放假=走人. ms. lee會放假? 唔會係呢個case卦?!

明天的假期,我問過有些幼稚園都會放. e.g. 仁愛堂2

Will u come to Oscar Helloween Catwalk Show on 31/10 (Mon)?

Hi Marina,
年年都係一樣搞作,我估今年都係咋.
你唔去?! 童年時就如此飄過..... 小學未必有我地份玩lu. 我調到假的話,都會到呀!:wink:
marinayiu 寫道:
有咩? 我收唔到通告喎   
去年参加過,今年唔會去lu.
[quote]
janetc 寫道:
Will u come to Oscar Helloween Catwalk Show on 31/10 (Mon)?
[/quote]  

Hi greedycat116,
我地幾位fans仔女都係讀全日班. 有d咩可以幫你?!

greedycat116 寫道:
Hi!

I would like to know if there are any parents whose sons or daughters studing in Ik1!

Hi IK3 fans,
同K3 fans 傾開,佢地已經開始中文默書,唔知我地幾時開始呢?  

Hi May,
有8-9月份生日會,中秋,拾葉相登了出來要買,截左止未? please tell me. thanks!
我叫左譚老師 and 張老師幫我揀相,唔知佢地記唔記得呢?

hi bb2002,
今日仲有得揀相? 8-9月份生日會,中秋,執樹葉相? 邊款? 截止日期係幾時? 煩請知道既告之.
執樹葉d相.有一張係ik1全女生相.有一張係全男生相.
我2張都想買呀.

hi may,
我等間call ms. cheung, 睇下佢有冇同我order先. 如果冇,就麻煩你幫我order 呀~ thanks!
我最想知係咪一次個登晒3個活動既相出黎?!
p.s. 當時因天氣關係,亞哥冇得outing, 亞妹都唔知幾神氣, 成日講'pick up the leaf'.

Hi 牡丹,
恭喜你呀~ 仔仔重7磅3應該好好揍. 9日唔洗頭? 我5日就頂唔順la. d薑咁平,買幾廿斤返黎煲,即洗即吹乾,ok! 開刀唔好咁快補, 坐月尾聲個個week開始補得ka la. 最緊要唔好吹親個頭同膝頭哥,我就係同coby去健康院時大風吹親,而家久唔久就頭痛,你都唔好唔信呀~
Esther見到細佬有咩反應? Love or jealousy?

hi may,
我都收到買相張紙條,total 7張. 我同張先生講左要齊2張(男女各一).  你唔介意的話,話比我知相片編號,我對對便知有冇訂了.  thanks!

hi bb2002,
我問過校長, picnic day 多數係呢日. 我岩岩short week,唔駛請假.

hi kit,
請假都要到呀~ 我地IK1 fans 見面chat chat.

咁奇怪?!
‹ 上一主題|下一主題