用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門奧斯卡幼稚園
樓主: finger
go

屯門奧斯卡幼稚園 [複製鏈接]

Re: 屯門奧斯卡幼稚園

Hi winma,
你小朋友讀邊班呀? k3?
thanks!
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hi 牡丹,
我今個星期一先返學校接tino放學,唔見張list既? 我剩係見(幼兒園門口)有畢業典禮表演生的list & posters. 唔通貼係大門口個幾張就係?
麻煩你幫我抄主流班呀! for reference! Thanks!!!

Hi VanessMaMa,
多謝報料!

Dear all fans,
今日接到保圓來電,由於報名人數太多,小一簡介會現分了兩個時段.
- 2:00 - 3:30pm
- 4:00 - 5:30pm
她說oscar約有廿幾個家長報了名,及安排我們 2:00 - 3:30pm這個時段. 而我要求了4:00 - 5:30pm. :wink:

Hi s/mon,
請問幼稚園那邊有沒有做升小一派位統計表?

今日去保圓小一簡介會有d失望,校舍舊還有些設備未更新. 如上網好慢,mon仲係大肚款. 問過多個老師一些問題都不能解答.   
What's your comment? 8月28號還會聽多次嗎?

Hi Marina & all,

我問左1位教師及1位似主任的教師:
是否有兩位校長? 她說只知有劉校長.
如將籃球場改建泳池,在那裡上pe堂? 她說好似在泳池上加建籃球場. 工程進行中會在禮堂or地下(即今日簽名處)上堂.
保圓跟圓玄學生是否共用facilities? 應該係.
要更加/換的facilities幾時做? 她說幾年前才申請教育基金撥款,所以用緊的都算新,要逐步黎,幾時唔知.

校長講明現沒有與兩間保良英中聯繫. 不過叫我地放心,可在自行派位階段向7間英中報名,各校有15%給英文達標的,即我地保圓有好大機會.
全級120人,咁即係收唔收得晒?

Hi s/mon,
嘻嘻...我都覺得有d做白老鼠的感覺,但教學模式又真的很吸引啊! 所以好頭痛呀! 而家要睇睇今年p1開學後的comment.
係喎~k3畢業生有份表演畢業典禮show. 有機會7月9日見呀! check pm.  

Hi Marina & all,

李宗德及陳守仁 今年有1/3入band 1, 這兩間都是第一次有升中派位,我想將來保玄的升中派位也唔會少過這個數.
各校有15%給英文達標的. 是否指自行收生的百分比?
以後英中要有85%以上的學生達標才能開辦英中, 咁,係唔係保圓的學生機會多左? 我覺得昨天校長所講有這個意思.

而我想知:
全級120人,照計有1/3入band 1,咁其餘2/3?
全屯門7間英中收唔收得晒?
如果去中中,適應嗎?
你知否李宗德及陳守仁其餘2/3入了那些學校?

做左問題少婦tim.

Hi VanessaMeMe,
你就好啦! vanessa肯跟你分享,我個兩位王子公主好口密ka. 真係羨慕c我.    

s/mon 寫道:
Hi bb2002:
由於保圓是直資學校所以可面試,如取錄要在政府自行收生前要決定是否讀如果ok,自行收生及統一派位便要放棄,直資學校不同其他私校如取錄留位亦可再參加自行收生及統一派位。

我知道保圓放榜日是早過自行收生放榜日,但保圓登記日是否又後過自行收生放榜日,所以都可以睇埋自行收生派位結果?

Coby都有被蚊咬呀!

Hi bb2002,
第一日返工點呀? 習慣嗎?

Hi Marina,
舊年9/11公佈取錄學生名單; 10 & 11/11取錄學生註冊; 16/11 備取生註冊. 真係得幾日比你決定.
你知唔知舊年自行收生派位結果係幾時公佈?

我唔明呀?~ 小學與中學之聯繫位(25%)是指那類學校? 即25%屬自行收生quota?

marinayiu 寫道:
Hi all mum,

14號就係畢業禮了, 學校通知左領獎生名單未呀?

唔知邊日係家長日呢?

咁即係中學100%可自由收生?!
但我始終覺得點改都係會照顧左自己友先.

Hi derah, marina & all,
係啦~你好耐無上來bk chat 啦,多d上來啦,如果唔係 ....哈哈...講吓笑咋!

岩岩check番d 通告, 2005/5/62 dd 27 May 2005
Item 8: 04-05 結業禮自助大食會暨歡送K3N/IK3N姐姐哥哥活動
Date : 17 July 05 (Fri)
- 是日派發:各項獎座,作品集,課本,工作紙,暑期作業及成績表,兒童發展範疇,Child Development Report

咁即係冇家長日?! 要睇埋明天有冇通告先.

Hi 新入讀N1/IN1 fans,
我有幾件舊校服及運動衫(4碼)可送出,有興趣pm我啦. :wink:

Hi queeniechow,
我囡囡Coby都係讀Oscar IN1, 8月上IK1. 多d上黎chat下啦.

Hi derah,
OK! 我會話比tino知啦. :wink:

畢業禮嗰日要7:30am返到學校....超早呀! 我驚遲到!

哈哈~ 我地D粉底好natural色,我見佢上年化得好誇張ka喎.

hi 彤彤媽,
你返工返成點呀? 好忙?
‹ 上一主題|下一主題