用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 觀塘K interview 討論區
樓主: lwy_brenda
go

觀塘K interview 討論區   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+happybidding+於+14-11-16+發

原帖由 melomame10 於 14-11-16 發表
一般啦
其實我個係細b,有學卷的我只係報左平救的k及另一間全日k...全日k我反而有信心有offer但家 ...
請問你細B幾月出世?

引用:剛收平救信,+只得下午班後補位,+好灰......

原帖由 thaiking 於 14-11-17 發表
剛收平救信, 只得下午班後補位, 好灰.......
都唔錯啦,起碼有後補,我連信都未收到,希望在明天,或者一月統一註冊后有位俾到你呢,加油

引用:請問你幾時收到平救信? 我見大家accept+和r

原帖由 piggymonkey 於 14-11-19 發表
請問你幾時收到平救信?
我見大家accept 和reject 都有信,但我仲係乜都未有,好心急,收唔收都得個知字嘛。 ...
我都仲未收到,打過電話去問最遲今個禮拜收到信

回覆:Joball 的帖子

終於收到平田救世軍的信,如早前所料,被rejected 了

回覆:Evachau 的帖子

今日呀囝in油救,呀囝in得好開心,成個過程冇壓力,真係似去玩咁,老師同校長與家長之間閒話家常,一啲都唔似interview 。不過當校長知道我個囝仲未識講嘢時,佢面色一沉,跟著問我有冇幫呀囝報N班,,anyway,我都唔抱太多期望,佢哋收呀囝waiting 我都當贏咗

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-22+

原帖由 Evachau 於 14-11-22 發表
呢間係囝囝第一次未interview , 已經話要返屋企!因為坐係度聽校長講嘢時,已有其他小孩走來走去/扭喊!囝 ...
我今日好彩啲小朋友一個都冇喊,所以我呀囝都唔敢嘈,連校長都覺得奇怪。

引用:請問大家有無in康盈啊!如果康盈同平救應如

原帖由 Yanpakbaby 於 14-11-22 發表
請問大家有無in康盈啊!如果康盈同平救應如何選擇??謝謝
當然係平田救世軍啦!

Yanpakbaby  謝謝解答啊!  發表於 14-11-23 01:48

引用:你仔仔幾大?+真係未識講,定係識但唔願講?

原帖由 piggymonkey 於 14-11-22 發表
你仔仔幾大? 真係未識講,定係識但唔願講?
油救校長好nice,  照計唔會歧視佢唔識講嘢喎,係咪你諗多咗咋?

...
我呀囝25個月,仲係BB話。我都覺得油救校長好好,起碼我見佢會同每個家長都傾計,唔似得有啲學校校長成專佛坐响度要啲小朋友行過去同佢say byebye。不過佢第一句就問我呀囝識唔識講嘢,令我有啲擔心佢會用呢種方法嚟做收生準則

引用:佢真係問咗我咁多嘢,講漏咗仲有疊積木添,

原帖由 piggymonkey 於 14-11-23 發表
佢真係問咗我咁多嘢,講漏咗仲有疊積木添,入窿窿嗰part 有成6定8個圖形,佢要我囡入晒先停,唔係入一兩粒 ...
好彩我冇幫呀囝報呢間,我呀囝一定嬲爆個miss,考天才咩,入去in2歲班渣喎,個小朋友樣樣識晒洗鬼返學咩

引用:我覺得佢痴痴地,我囡12年12月b,++雖然以大

原帖由 piggymonkey 於 14-11-23 發表
我覺得佢痴痴地,我囡12年12月b,  雖然以大b 身份in n 班,但考既嘢真係太離譜,最大問題係k 都無深嘛

...
我朋友個囝上星期六都係in呢間,佢講in嘅內容同你個囡好似差唔多,不過佢in K

引用:回覆+Evachau+的帖子 我打咗去花園浸幼,+

原帖由 piggymonkey 於 14-11-24 發表
回覆 Evachau 的帖子

我打咗去花園浸幼, 有個主任聽電話 (唔知係咪in 你嗰個), 佢話N 和K 做既task 和問既 ...
你係唔係好心儀呢間呀?如果唔嘅就算吧啦,如果你好想個囡入嘅,咁就再諗真啲先!

引用:回覆+Mocheongcheong+的帖子 因爲同大囡報

回覆 Mocheongcheong 的帖子

因爲同大囡報呢間N 咋, 而家有K1 offer, 所以就算佢有N 俾我都唔會讀
點解唔同大囡一齊讀呀?

引用:我今日收到藍田CANNAN+call,+收左pm+龍年細

原帖由 Bebichhichi 於 14-11-24 發表
我今日收到藍田CANNAN call, 收左pm 龍年細b 終有offer

回覆:Mocheongcheong 的帖子

而家in咗4間,2間rejected ,1間waiting ,waiting嗰間仲要响慈雲山

引用:我B+7月B上年報PN+開頭報9間,小兒基本上做

原帖由 chungayu2 於 14-11-24 發表
我B 7月B上年報PN 開頭報9間,小兒基本上做到要求,但都無一間收,我搵學校搵到2014年6月先搵到,合共差不多(報 ...
你個大B而家都冇offer ?睇嚟我個細B都凍過水。

引用:回覆+Evachau+的帖子 吓....+咁平田救世軍

回覆 Evachau 的帖子

吓.... 咁平田救世軍多唔多B6? 有無人知?
你收到平田offer?緊係入啦,返半day到要諗吓呀,平民學費有私敎嘅質素邊度搵呀

引用:回覆+superivy+的帖子 其實B6+係咪咁得人

回覆 superivy 的帖子

其實B6 係咪咁得人驚呢?
冇事冇幹咪唔驚囉!

引用:回覆+chungayu2+的帖子 請問你讀緊邊間PN?

原帖由 piggymonkey 於 14-11-25 發表
回覆 chungayu2 的帖子

請問你讀緊邊間PN?
之前聽過聖匠環境比較舊,老師愛心一般,金麗比較谷啲,佛教學校比較中國風氣

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-11-25+發表之

原帖由 apple_love 於 14-11-25 發表
係架,其實d人成日話藍循同兆強優先收金麗學生,我疑惑左好耐,兩間小學都唔係私校,收生係大抽奬架麻:ques ...
呢過傳言已經傳咗廿幾三十年,我細細呀爸呀媽都咁講,係真係假就唔知啦

引用:Quote:原帖由+Mocheongcheong+於+14-11-25+

原帖由 apple_love 於 14-11-25 發表
傳到今時今曰仲有人講
嗰陣屋企小朋友讀金麗同李兆強真係光宗耀祖

‹ 上一主題|下一主題