用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010/11 K1B KENT RD AM
樓主: toto510
go

2010/11 K1B KENT RD AM [複製鏈接]

哈哈!! 個勞作係幾勁嘅, 不過唔係我做嘅,
係爸爸做架!!!

以家約左7月9日, 星期六, 時間地點都一樣...
請sky mama幫手問下其他家長啦~~
如果好多人唔得可以改去8月, 暫時都有位!!

似乎大家都安排好左暑假活動啦wor...

如果weekend大家難約d,
咁不過我地約7月4-8日是但一個平日啦!!

唔知邊日係last school day呢??
一係約係last school day放學之後去,
大家都可以去接放學, 一齊攻入交通城!!

喏喏check左學校,630日會開Party
至於幾時放暑假就仲未定,
書記話可能Party後會返多1-2日。

亦都check左交通安全城,

6/307/4-8都仲有少量位。

如果係630日就有15:05-1630
大家可以一齊食個lunch,之後一齊去玩;
大家覺得好唔好??

震朗話星期五放假係因為miss ng要開會;
開完會返黎個日就去miss au個課室上堂...
佢仲話miss au教佢地講:

"我地k1b表演完啦..
大家唔駛掛住我地.. k2再見啦!!"

走嘅時候要同台下嘅老師笑住揮手,
唔可以周圍望...

展覽就應該係環保project...

上月尾miss ng打俾我提我要交掛飾,
佢話每年都會邀請家長同小朋友一齊做掛飾,
6月係學校有展覽, 邀請其他班同學
參觀各班嘅"環保show" 同掛飾

報導完畢!

大家好呀!!!  多謝大家安排, 期待ing~~

如果我無記錯, 6/30 好似係放1210 wor...
以家無通告係手, 要再 double check

快D報告下啦,
等我整理下先:

震朗        2J
Eunice     2K
靖中        2L
梓菁        2L
Toto        2M   
Bernice    2M

我估K2分班係以大細校分班,
本身係大校讀嘅就排一條隊跟學號分,
而係細校讀嘅就跟另一條隊分
因為係細校讀開嘅對大校唔熟識,
開學可能會有認識校園活動, 一次過train晒

而我地班就可能係由2J - 2M輪住派
最少震朗同 Nicole 本來係順學號
以家就一個係2J, 一個係2K

尋日見完老師,老師話每日三樣功課,
中文每星期默書一次,英文默書兩次
中文除左學配詞之外,仲會學句子tim ..
相信今年對小朋友同家長黎講都會好充實!

我尋日同Ms. Chong傾左幾句,
佢話今年K2去到2S班,每班大約30人左右
(Ms. Chong話學生人數年年都差唔多)

另外,問起Ms. Ng,
原來Ms. Ng已經無係根德園教啦!!
唔知點解聽到之後有d失落tim!

p.s.
sky媽媽嘅閃石相架做得好值呀!
可能係Ms. Ng係KV嘅最後一份禮物...

震朗以家都係10點幾去訓,
朝早8點前就會起身
朝早日日係屋企同妹妹玩,
完全無學野同溫習, 我就覺得浪費左好多時間!
不過佢左放學會係校車訓半至一個鐘快差!

升左k2有樣野真係要讚下:
以家佢返到屋企真係會自己攞功課出黎做,
好多時係我返到屋企之前就會做晒兩樣功課
叻仔!!!

btw, 震朗話琪琪都係2J,
同埋佢話sky mama同eurice mama有去探佢wor...
‹ 上一主題|下一主題