用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 海外留學生保險 - 英國
樓主: wloi
go

海外留學生保險 - 英國   [複製鏈接]

引用:學校推荐Bupa,大约67鎊一個term,+你地學校

原帖由 Sheep006 於 15-06-15 發表
學校推荐Bupa,大约67鎊一個term, 你地學校有唔咁樣呢?
我女學校都有係大約£69/term, 但我係HK都會買海外留學生保,不過,未決定買邊間只睇左ACE and AIG 你地有咩suggestion?

引用:知有學校會推薦的,保?+估住院及手術保及附

原帖由 brother4 於 15-06-15 發表
知有學校會推薦的,保? 估住院及手術保及附加醫療保。。。
其實我只是見到佢寫住分別是Pupils' absence Ins., Pupils' personal effect ins., & Dental accident and emergency plan咋

引用:回覆+Umi+的帖子 咁係唔係買咗ACE留學生保

原帖由 Sheep006 於 15-06-16 發表
回覆 Umi 的帖子

咁係唔係買咗ACE留學生保險,就唔需要再買學校Bupa果個架啦
我都想知!學校嗰d保險性質同係香港買留學生保險好似有d分別所以要問下d前輩,係咪兩者都買好d呢?昨天問過agent, 佢話買左留學生保險,咁呢一年就毋須再為佢買旅遊保險了(指term break回港後同佢去旅行)
有冇JM可分享一下呢?

引用:剛才同舊生家長傾,佢幫仔女買旅遊保險而唔

原帖由 wloi 於 15-08-07 發表
剛才同舊生家長傾,佢幫仔女買旅遊保險而唔係留學生保險。佢逐次買,保誠保險旅遊保險,個旅程可以長達180 ...
兩者之間好似是不一樣wor

回覆:海外留學生保險 - 英國

我買ACE 約$3000最基本咋!唉都擔心佢唔見証件!d野成日周圍放

‹ 上一主題|下一主題