用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
樓主: ppww
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

Hi Hi, 我 BB係0706出世,住荔枝角,都煩緊揀邊間nursery 俾阿仔....都有諗過宣美, 不過學dorajoyce話齋得2歲人仔點同人爭呢?..

原帖由 ppww 於 08-9-18 23:15 發表

你也是預備報明年n1全日班嗎?
好似真的只得兩個選擇:嘉心同Think才有啊!
但不打算報讀國際幼稚園,所以只得嘉心一個選擇.

Hi ppww,
嘉心無website 可以參考,請問你有冇關於呢間學校嘅資料呢??Thank you!

原帖由 dorajoyce 於 08-9-19 17:38 發表
Hi

我都係住美孚,  N1 可以考慮 宣美..係影都付近..注意嘉心由2008/09 開始k1-k3 無学券...

我都為揀N1 己苦惱... 吾知報think int'l 好定宣美..因 THINK 好貴..己宣美k1-k3 有学券...佳宝就無n1....
所以都吾係有 ...

我email 係[email protected]  大家住咁近,不如有時間約出來俾阿b做個friend, 我地又可以share湊仔經!!

原帖由 ppww 於 08-9-21 14:00 發表
Hi! boody

係呢,嘉心無website的,想知道佢地多d資料都唔得添,
我只有佢地電話:27423965
佢地而家已經開始可以交報名表,
不過我還未得閒去取報名表,
佢地n1全日班學費係$3,200
我阿B係0701大B,打算報明年n1全日班,
...

Hi ppww,

thanks for your information ar!!我都係想阿b返全日,可以學下自理,又唔駛只對住工人....

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 23:02 發表
Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓! ...

我都想知playgroup 嘅information, would you send to my email [email protected]
Thanks

原帖由 ppww 於 08-9-25 23:24 發表

bloody:
如果又係打算報讀全日班,即係得兩個選擇,
嘉心/Think,你打算報邊間呢?
嘉心$3,200.Think $5,400

Think 好貴呢!!!咁你呢?同埋你知否兩間邊間較好呢?

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 00:54 發表
我報了think int'l
同埋分別有2個朋友介紹了一間playgroup係旺角比我,佢地都係由9個月上到4歲,一路都覺得好正唔會轉其他playgroup

Would you send me the infomation as well? my email is [email protected]  thanks

原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

你也沒有去宣美open day嗎,我也沒有去.
嘉心可以參觀在星期六上午?下午有無ga?
佢地星期六幾點關門ga?我下午才得閒,
n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

我有去宣美open day ar...不過好快就走左,皆因佢地當日d攤位遊戲起碼兩三歲先識玩,我都係志在睇下環境同睇下d老師ok or not....地方大就夠大,但我對d老師嘅感覺就麻麻,佢地好少主动同d小朋友一齊玩or 溝通,好多通常企係度望住d家長同小朋友玩,好似做風紀咁!只有個別一兩個本身同有d家長好熟嘅先至好傾d...跟住我就同其中一個老師留名報N1, 佢只係好求其咁俾張紙仔我填低電話姓名,我又問關於上堂及關於呢間學校嘅問題,但佢好似好唔想答我咁....所以我整体感覺麻麻....

我係宣美open day 果日報左名,但都未收到通知幾時interview....聽朝去嘉心interview, 嘉心話如果ok 会即时取錄並要交HK$6xx留位費,可能佢地收唔足人......其實我对呢間麻麻,我嫌佢太殘舊好似唔太乾淨,不過如果其他學校唔收而呢間收都會讀住先...

我尋日去到嘉心又係俾留位費就走得,不過我只報左上午班,遲d先考慮同佢轉全日

原帖由 ppww 於 08-12-13 18:18 發表

我又係今朝去in喎!過程好似唔洗15分鐘,已經比埋留位費
及走人.無辦法啦!美孚區只得佢有全日n班,
近近地讀住一年先,K1再轉校.

HI ppww

其實點解你要全日班呢?可以分享下嗎?

其實我想問宣美點解會好d呢?可否俾d意見?

原帖由 bridge 於 09-1-22 14:06 發表
我都係住美孚,個仔剛in完宣美,勁難,一定要識講野,過左幾關tim!!!好在我個仔講野尚算ok,但好似好多人爭,我貪佢近近地,其實嘉心收了我個仔,即日收,不過環境同師資就麻麻,宣美d老師好d,不過,環境都其實唔係咁好,都係較舊,但都唔知去 ...

嘉心又係收左我個仔,不過我多數唔揀佢了,我嫌地方好似唔太乾淨,至於宣美,我會10th Feb interview, 不過聽完你話好難仲要識講好多野就真係唔駛諗。

原帖由 joanne1231 於 09-1-27 13:00 發表

ppww, bloody, bridge,
你哋BB都好叻喎!我囡囡重未有得in喎,如果有,我估佢都唔會在陌生地方講嘢!

joanne1231,

你有冇打電話去問幾時有得in??我1月中打去問點解仲未通知我去interview,佢地話12月中打過仲留左言不過我冇覆,but 我真係冇聽過佢地嘅message, anyway, 我話麻煩佢地arrange另一個interview, 佢地搞左一輪先安排我2月10日去in. So 你打個電話俾佢地穩陣d

‹ 上一主題|下一主題