用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 1st interview on Oct 9
樓主: Whitepine
go

1st interview on Oct 9 [複製鏈接]

係, 我朋友個仔仔都係唱歌, 佢話有小朋友喊,  有小朋友淨做手勢唔唱歌, 有小朋友唱歌唔做勢.   
唔知有冇小朋友一邊喊一邊唱呢 , 可憐豬...

到今時今日, 你打死我都唔信啦 !! 唔計分 !! kakakak

蕭阿姨,   

噓,  乜你拱論盡架...  

祝各家長的小朋友, 殺入第二round !!!
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

jackybaba,

係啊... 哎,  呢. 早排有個媽咪咪又好like lmc 架呢, 可惜佢仔仔去到唔肯拖老師隻手去排隊, 最後都冇入到去in . 真係時也命也 ~~~

原帖由 cpcog 於 10-10-11 10:06 PM 發表
My girl was lucky to be hold by the handsome teacher! hehe.. :)

邊個邊個 ????

我估係1a 班mr peter li, 上年都係佢拖住我仔上樓上架. kekekke

見唔見我仔個班主任奧雲老師呀 ?

蕭阿姨,

有七條咁多咩 ? 我朋友話得四條0既 ?? 個傻婆丫...

你記唔記得有d 咩 ? 我好想知, 學校點去睇啊.

1)How to explain love and spoil ?
2) Who will help to take care your child ?
3).....
4)....
5)...
6)...
7)....

原帖由 silvia_ng 於 10-10-12 12:29 PM 發表
1. 在家大部份時間是由何人照顧孩子?
2. 如貴子弟遇到挫折時, 你會如何處理? 請寫下貴子弟曾遇到什麼挫折?
3. 請寫下你對貴子弟小學生活之期望。
4. 請寫下你對貴子弟學術上之期望。
5. 請寫下你在家中管教的方式。
...

你 同watson 妹妹都係記憶力超強啊 ))))))))

嘩... 每一條都要好長篇咁答啊....
咁又真係, 有心讀, 點都好似寫論文咁寫. 不過...佢比幾多行你地填每一條問題呢 ?

原帖由 Whitepine 於 10-10-12 12:41 PM 發表
唔該晒你,蕭阿姨。

D問題好有意思!!!

我舊年報CKY時都有答過相似的問題,不過CKY要家長寫一篇文章添!!!

睇左D問題,我更加相信一定有"暗分"比!!!

...

白松兄,

排選校要素果度, 真係一check 便知龍與鳳 kekeke

唔好話暗分,  明分都要監生比啦

原帖由 silvia_ng 於 10-10-12 02:46 PM 發表

傻啦....我用手機影低JE, 冇咁好記性....我會放上FACEBOOK KEEP RECORD呀麻! 嘻嘻! 不過仲有兩間學校既問卷我冇影, 因為佢地果D冇咁有意思! 哈哈!

BTW, 有4行比我地作答。(我自己都影左自己個答案, 洗唔洗SEND比 ...

我想知呀, 你在第七點, 你答左幾多間 !!
我上年in ms man 時, 佢都親口問過我呢個問題, 我覺得佢都幾留意呢一樣野

原帖由 維豬豬 於 10-10-13 07:33 AM 發表

嗰個唔肯入去面試既小朋友咪就係我家維維囉, 整定同lmc無緣囉, 希望各位既小朋友可以成為lmc既一份子啦.....加油呀.

仲有出年, 或者出年維維大膽好多呢 !! 仲有機架

原帖由 myrchan 於 10-10-14 10:53 PM 發表
I saw a handsome guy too.  He wanted to hold the hand of my kid but my kid treated him with a lemon.  Hope that won't deduct the mark lar.

你當時有冇一個衝動, 想自己去拖呀 ??
‹ 上一主題|下一主題