用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 保良局第一張永慶中學的宣傳手法
go

保良局第一張永慶中學的宣傳手法 [複製鏈接]

Sum_Ba 發表於 12-3-3 21:56
小女今天參加了保良局主辦的 "2012香港小學數學精英選拔賽" ,在保良第一張永慶中學進行,完結後監考員江某 ...

保一都算係黃大仙區好的學校,近年的成績又有進步,如果係這區的band 1同學好多都以佢為首選。
而且果度幾間中學d校風除卜維廉之外,保一、協和、德愛都算係幾好,尤其是保一和協和,班街坊都知佢地d細路好乖下。就係因為宣傳手法就對這校產生咁負面又真係始料不及。
:verycold: :verycold: :verycold:

khmama 發表於 12-3-4 22:12
回復 Sum_Ba 的帖子

都幾離譜下, 保一根本唔使宣傳都會收到本區top既學生, 做咩要擺我上枱. ...

我覺得你個排名又幾有參巧價值。
:verycold: :verycold: :verycold:

pig_mom 發表於 12-3-4 15:34
This school is a so so traditional school. i have many friends' children are studying here. all of t ...

地區學校始終都係地區學校,加上左面又有官塘區一些好學校,右面又有九龍城。講真如果真係成績好top果班應該都會去晒皇仁、喇沙或者BPS、MCS。始終如果揀保一,去以上這些學校都唔會太遠。

Jackieson  唔...保一都有壓力!!  發表於 13-3-1 09:22
elbar  係地圖睇黃大仙區唔係應該右面有官塘區,左面又有九龍城。  發表於 12-8-21 17:18

一於去信保留你追究權利>>>>>>>我聽過係bk講野要小心d,如果唔係會比人告,原來可以告人架咩。咁我地發表d「文章」唔知有無版權架呢?
‹ 上一主題|下一主題