用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: 洛婷
go

校際音樂節 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 11-3-10 14:58 發表

係喎,阿女後日比賽,記住第一時間報喜,
預祝佢攞到好、好、好…成績!

我好似緊張果佢

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-3-10 15:00 發表
今朝阿女響MEGA BOX通利完成咗U113 既比賽...幸運地得到87分, 有第三名! 佢開心到跳起, 仲話卒之都有番名次喇!

佢一路彈, 我個心一路跳, 幾乎跳出唻咁滯啊! 直到佢成首歌順順利利, 穩穩陣陣完成, 我至鬆一口氣啊!

謝謝大家一直支持和鼓勵....大家繼續努力!

叻女呀 , 恭喜恭喜

今日有好多好消息 , 希望陸續有來 !!!

我同你一樣 , 每次亞女比賽個心都會卜卜跳

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 11-3-10 15:09 發表

以前就會,依家冇晒感覺!我係咪有問題呀?

我都想知點樣先會冇感覺 ???

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 11-3-10 15:14 發表

當你唔當比賽係比賽嘅時候,你就會冇感覺喇!
平常心…平常心…平常心!

明白明白 , 學習中

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-3-10 15:15 發表
我哋今日個評判好好好好好好人, 比賽完, 佢同全場家長&小朋友好詳細咁講番首歌要點彈, 邊D位要注意等等....冠軍89分, 個男孩子真的彈得很好, 係我同我佬貼既冠軍人馬!

...

咁有邊 d 位要注意呀 ???

醒目開學勳章

原帖由 goodmama2003 於 11-3-10 15:38 發表

多謝呀...

阿女好搞笑, 佢講昨晚祈禱時, 叫天主俾個前10名俾佢,  哈哈.. 前10有鬼用咩 , 前3先得架, 唉.  

咁女咁攪笑

醒目開學勳章

原帖由 goodmama2003 於 11-3-10 15:51 發表

佢今年p2, 我地第一次玩, 佢以為好似學校成績咁. 只會show 前10名成績出來, (不過今年轉左. 好似唔show.)

哈哈....原來係咁 !!!

你女今年成績唔錯 ,
相信下年會有更好成績 :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 chika 於 11-3-10 16:25 發表
我之前做過校際的評判助理, 通常評判好肯定無8字頭的會用原子筆寫分.. 點解8字頭的會用鉛筆寫呢, 因為有太多比賽者, 佢未知當日普遍的水平有幾高, 所以當遇到佢認為係值80分以上的會用鉛筆mark低先, 放在右上角的意思係, 之後集中哂所有8字頭的先排先後, 7字頭的本身已經無望啦, 所以可以用原子筆寫, 寫完直接比評判助理mark低個分在另一張紙度紀錄... 明白未??

我見過最低分的一場竟然會係, 84-第1, 83-第2, 82-第1... 有超級40個7字頭, 十幾個81/80..

都未算最低 ,
我見過最低一場 80 分係季軍 ,
換言之攞唔到名次全部都 7 字頭

醒目開學勳章

原帖由 evatsoihk 於 11-3-10 17:06 發表
今年是女儿第一次参加校际比赛,昨晚在家里练琴的时候还频频出错,幸亏今天顺利完成:grade2的Mr.Happy-Go-Lucky,得82分,算是合格了(第三名是86分,第一名是90分)。

希望各小朋友明年再接再厉,于此顺祝那些未参加的孩子们得到好 ...

都取得 merit

大家一齊努力 !!!

醒目開學勳章

原帖由 goodmama2003 於 11-3-10 17:23 發表

你好醒目呀, 識吸實個評判. 叻媽媽 !
我女今次個場,好神奇哪, 評判坐在我地小朋友同家長後面, (唔通佢有老花, 坐遠會清楚d.    講下笑.)
我想8下佢d動作表情都唔得. ...

睇下嚟緊星期六我女果場個評判係咪咁先

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-3-10 20:38 發表
洛婷,

夜d有時間, 等我拎住份譜慢慢話你知!

好呀 , 唔該你

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-3-10 22:18 發表
洛婷,

預祝你女女成功! 你唔洗緊張呀~

你仔女比賽 , 你有冇緊張架 ???

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-3-10 22:24 發表
以前就有, 宜家無lu~ 原來呢家野都有得習慣架 ~

我都想習慣 !!!

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-3-10 22:29 發表
恭喜晒呀 ~ 好叻呀~

今日太多好消息, 我宜家先得閑少少來睇, 真係追到我無晒氣!

係呀 , 今日真係好多好消息呀 ,
希望陸續有來

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-3-11 08:15 發表
洛婷,

評判噚日係好詳細解釋首歌的, 但因為全部用英文, 加上我有點兒腦退化, 所以未必能將評判指出的所有嘢講得番晒出唻, 不過我盡量將我聽得明又記得既....有幾多寫幾多吧!

呢首歌....速度係132-144, 但整個下半 ...

十月 ,

好多謝你既分享

醒目開學勳章

原帖由 ycmami 於 11-3-11 09:05 發表
阿仔 G4 昨天85分得第2呀,佢好興奮,話要更加努力,希望出年可以第一!

恭喜恭喜  

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-3-11 09:04 發表
camom,

我其實都prefer出場序較後的, 尤其大家都彈同一首歌, 雖然係會驚佢被影響, 但後d, 評判印象深刻d (個人覺得)!

由於要同小朋友分開坐, 所以無得一路聽, 一路提個女唔好犯同樣錯誤啊!

其實我女由四歲開始上台表演, 佢已經學識晒所有禮儀, 不過年紀越大, 個傻妹臉部就越唻越無笑容....如果多番少少笑容添, 咁就更好了!

係呀, 上年預咗個一句評語都無講既評判, 真係無鬼癮, 完全唔知評分標準! 今年呢個, 真係無得彈! 仲要上埋台示範咗某d小節....正!

出場序我都係鍾意中間或者後少少 ,

耐何今年唔好彩抽到第一個出場 ,

評判應該會手緊兼被遺忘

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-3-11 11:44 發表
未必架洛婷, 上年我仔都係第一個, 我都有好似你咁諗, 我地又看不到下半場, 但最後呀仔取得第一, 我都覺得有些意外!

原帖由 十月媽咪 於 11-3-11 11:58 發表
洛婷,

唔一定的...我女第一年參加校際, K3, 一級, 第一個出場, 當年攞第二名架! 評判當時仲話佢會特別留意第一個出場既小朋友既表現的, 相信阿女啦, 佢一定無問題架!

...

聽到你地咁講 ,

希望我女可以好似你地小朋友咁叻 ,

發揮到水準 !!!

醒目開學勳章

原帖由 濤兒 於 11-3-12 00:04 發表
今日超開心!!

今朝大囡參加 piano G.6 U121, 佢一路彈, 我都係一路個心呯呯跳, 因為佢尋晚有幾處甩漏, 嗌手指痛(乾燥爆裂), 彈極都唔好, 我又唔敢俾太大壓力佢, 叫佢瞓醒先算.  比賽時見佢彈得好投入, 亦發揮得很好 ...

好叻呀....一門雙傑 , 恭喜恭喜

醒目開學勳章

原帖由 Heidi媽 於 11-3-12 00:06 發表
Hi all,

呀囡今晚賽完G7, 她幸運地取得第一名88分 , 第二名86, 第三名85, 每個獎一個~ 呀女很開心~

你亞女邊到係幸運 , 佢真係好有實力

恭喜你同你女女 !!!

預祝你仔仔下星期有好成績 !!!
‹ 上一主題|下一主題