用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真心求意見(急急):St Clare vs 協恩
go

真心求意見(急急):St Clare vs 協恩 [複製鏈接]

40%咁少咋咩?
咁佢地外闖能力強勁嗎?
我只知中西區暫時都仲係女仔升中的福地。

協恩小,唔使錢,咁如果你覺得可以認受到六年KEEP住頭40%-50%,咪去囉。中學應該係勁啲,但勁幾多冇人知。

ST Clare: 唔講學費了,讀六年,你KEEP住唔做包艇個10%,最少都有間B1b (冇人知六年後佢仲係B1A、B定C)頂住你。你勁啲側邊有英華。聖提、聖心同聖嘉勒應該差唔到好遠,其實呢四間我估差距不大。

回覆 bj1315 的帖子

你呢個說法同讀英皇,但同人講英皇唔係一線係中上咁。
其實呢間學校搞嘢的地方就係,係個區熟佢的人會知佢算係一線級,但又總係唔會放係最TOP選擇咁。
呢間學校另一個勁的地方就係,我係佢對面讀左咁多年書,都唔知個度有間小學......以前俾啲大樹擋住晒....

住中西區的人問佢個區有咩名女校,都係英華,聖提女、聖嘉勒同聖心。但外區人就未必知道聖嘉勒。

聖嘉勒有校車去將軍澳,但我唔記得幾點開車。

同樓上講一樣,你放邊一間,都會有人多謝你。樓主應該有決定了,祝新學年快樂。

回覆 phoebetai 的帖子

失敬失敬,真係冇咩留意, Hahah。我呢啲做老豆,真係冇咩留意

回覆 Raccch 的帖子

真係會唔知架,不過你問佢聖提女、英華、聖心同聖嘉勒中學,佢應該會好清楚~~~~
‹ 上一主題|下一主題