用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長
樓主: ILoveYou520
go

歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長 [複製鏈接]

Hello wwwaaa,

其實琪琪都唔係好識講, 我問佢係學校做啲咩, 佢好多時都係答唔知, 間唔中先識答.

你13/10會唔會去學校個"家長教師會大會"

琪琪媽

原文章由 wwwaaa 於 07-9-19 10:24 硐表
琪琪媽,

Artemis 一樣上校車時喊左兩三日, 之後無問題. 不過artemis 唔係好叻講野, 所以我都唔知佢响學校做過d咩!!

wwwaaa

Hello wwwaaa,

我會去呀, 因昨天收到通告, chloe會表演, 所以會去睇

咁你大女係咪都係玫瑰崗讀緊? 點解唔直上小學?

原文章由 wwwaaa 於 07-9-19 21:57 硐表
琪琪媽,

我唔會去喇, 因為我仲有個大女5嵗讀緊k.3, 出年p.1, 我幫佢報左幾間小學, 所以好可能十月d星期六要同佢去面試.  你呢?

wwwaaa

蝦仔媽咪,

唔緊要, 我錄低俾你睇

你就好啦, 蝦仔咁識表達, 琪琪好少提學校既事, 就算問佢, 佢都係答唔知.

原文章由 蝦仔媽咪 於 07-9-21 20:58 硐表
阿笨與阿占
其實我都好想黎,但係最近公司請唔到假,錯過睇表演節目!

wwwaaa,

恭喜! 咁你唔須要再為囡囡選校頭痛啦.

mango22,

因全班太小女仔啦, 而且得一個小朋友叫婷婷 , 咁我地到時係"家長教師會大會"見.

蝦仔媽咪,

希望囡囡遲些少會同我講學校既事 , 課外活動會報Storyland同Latin.

係喎Artemis同婷婷會參加邊兩樣課外活動?

wwwaaa,

sorry for the late reply.
Latin not for girl only, chloe's friend (a boy), he also enroll the latin.
do you fill in the "學生學習評估表" already? Chloe's "識數" is good but the other very bad. how about artemis?

yes, i will call ms chan when i have some problem of chloe or i want to know her status in the school. ms chan is very nice and welcome us to contact her.

Chloe mami

Hi ch2,

你囡囡讀nw班? 我囡囡都係, 佢叫琪琪, 我地以後多多聯絡.
呀!你囡囡係咪蘋果組?

原文章由 ch2 於 07-10-3 14:57 硐表

11. 晴晴-K1 whole day-----多多指教

Hi Candylee, ch2, Mango22,

你地好!呢排轉左新工, 所以都唔得閒上黎傾計, 琪琪返學都好開心  
訓覺方面, 琪琪就冇問題, 因陳老師話佢好快取訓著
上星期返左storyland同拉丁舞, 琪琪都好鐘意.

Dear Artemis' mom,

I will join too.  See you on the trip.

Chloe' mom

原文章由 wwwaaa 於 07-10-31 22:30 硐表
Dear parents of NW class,

Will you join the field trip on Dec 1?  I think it is a good chance for us to meet each other and know more about our kids' friends!!  I will join.

Artemis' mom
‹ 上一主題|下一主題