用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔英藝n班揮手區
go

大埔英藝n班揮手區 [複製鏈接]

我都收到呀!收咗AM

睇完留言,有啲嘢想問想講。我想問吓呢,英藝同安基司,比較多人話安基司好,我想問吓,哩兩間學校有咩同分別,好同唔好呀?另外,我亦都想講,我見到有人話係人去IN都收,我又唔係咁睇,我嗰日去IN,都見到有好多人,如果IN親都收,我諗學校迫爆都似,亦都容納唔到噤多人!對自己小朋友有啲信心啦........

我都仲未交錢添,我嘅睇法都係啦,如果覺得真係唔舒服嘅,咁咪唔好交錢囉,但真係諗住做後備嘅,咁就要自己衡量喇!因為人哋都要保障自己,個個都話讀,又唔比錢,到開學又冇人嚟,咁對間學校都唔公平,你揀人,人揀你啫。我都明你意思,唔緊要啦,你都係擔心啫,大埔都好似仲未有好多學校開始in n班,遲啲就真係驚喇,可能會有好多interview撞埋一齊,同埋有會有一轉退學潮出現喇!

今日放工去交留位費,都有家長一路去交錢,我小朋友收咗AM,咁我就順口問句佢哋,上午班會開幾多班,佢哋話有五班,我諗,平均每班30人,咁一個上午就可以收到150人,上下午班加埋真係可以收300人。其實收生數量都好大,不過見佢哋開放日都有好多老師在場,我諗教師人數應該唔係問題!

回覆 寶寶常在心 的帖子

你已confirm讀英藝嗎?

我以為你有安基司就會轉

回覆 aby336 的帖子

我都想問吓,安基司早過英藝IN,咁佢哋又一早出咗信收人,咁安基司開始收留位費未呀?同埋佢哋學費大約幾多錢架?

知唔知佢哋留位費同學費大約係幾錢呀?

都唔係平好多

回覆 funwong123 的帖子

同樓上一樣啦,我哋講緊N班呀!不過你講緊K班,你講開,都可以話聲你知,寶兒冇學卷你應該知啦,佢哋學費三仟幾,應該會比英藝平,口碑亦都幾好,因為住大埔好多年,成日都見到佢哋啲學生,同埋亦親身聽過其他人對哩間學校O既口碑,但下午班係咪你想要呢,如你果你冇所謂,下午班可以讀住先,你可以同學校申請,有位就轉讀上班,又可行嗎?而英藝呢,學費正常係貴過寶兒,老老實實,我只係喺網上聽返嚟,佢哋O既口碑就好壞差半,唔知真定假,而BB出年先會返N班,所以比唔到意見,但對於我嚟講,學費就真係貴O既,但如果你真係好想你家小朋友返上午,咁就你要自己衡量吓你自己O既財政可唔可以支持到貴學費讀三年喇!
‹ 上一主題|下一主題