用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小一既家長,你哋覺唔覺得個書包好重啊? ...
樓主: judy_cheung
go

小一既家長,你哋覺唔覺得個書包好重啊? [複製鏈接]

Re: 小一既家長,你哋覺唔覺得個書包好重啊?

岩岩開學,宜家一日都係帶5本書返學,個仔話唔重,第時就唔知.

我個仔好瘦,得38lb咋.

我都唔包書,因為大部份都係用2-3個月一本.

我個仔放學個樣好似就死咁,問佢係咪好累,又話唔係.但我都要佢返黎食少少野就訓1hr先,唔係點頂.

我用spi,上年個背囊款咋wo,都覺得好輕.

louismamama 寫道:
用"Seven"書包係吾係真係無背得o甘辛苦?
如果真係, 貴D都值得, 移加用緊Thomas 書包, 書包+書+食物盒+水壺, 重到連大人都覺得背得辛苦, 我真係驚亞仔條腰骨會受傷。     

我個仔1號已經要返全日,早3日已經要上晒全日d堂,帶得最多書連作業個日有成10本,但我個仔都仲話好輕喎.
呢2日都要帶5-6本書,佢直頭跑到好輕鬆咁走黎走去    ,不過有人可能覺得呢個書包唔夠大,但我個仔間學校唔算太多書就冇問題,好好用,又輕.
‹ 上一主題|下一主題