用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 SC 取錄信
樓主: chongtingmama
go

SC 取錄信 [複製鏈接]

accepted my daughter as well, she is also a super "sai b" (23 dec)....

無關係,我同個女都係揀英/普面試,雖然 sc 唔收佢讀英/普班,但一樣 offer 左英/中班比我個女。

原文章由 ElpisLai 於 07-12-5 00:25 發表
Only got on PM waiting list for St. Cath...

For the interview, I have selected English & PTW.  I think I should have gone with English & Cantonese, as there are more seating available...

未必。我知道有 d 媽咪係一心想讀上午班,so 佢地係填 form 既時候係揀左「如果上午班唔收,下午班唔讀」個個 option。所以我聽過有 d 傳聞係如果你有揀「下午班都願意讀」,咁佢會放你係下午班先,然後再allocate 其他學生上上午班,務求可以 fit 到多 d 媽媽既 first choice,從而減低學生唔註冊既 chance。

原文章由 梅蘭菊竹 於 07-12-5 01:25 發表
我個女收咗sc下午班,請問是否要有超水準才能派上午班的??
因為我想讀上午班多d.

所以我之前都係話傳聞,不是100% sure。但如果話小朋友返上午班就係叻 d,返下午班就係無咁叻,我個人就唔同意囉。

原文章由 fatkk 於 07-12-5 12:08 發表
Not really!
Lots of BK feedbacks to be accepted am even they'd mentioned 'doesn't matter for am/pm.'
‹ 上一主題|下一主題