用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請 問現在還有那間幼稚園收生呀
樓主: Pkceddie
go

請 問現在還有那間幼稚園收生呀 [複製鏈接]

會唔會試下又一村學校

原帖由 Pkceddie 於 08-11-29 23:51 發表
IN 咗5間
民生 不收
kv 後備 表現滿意
st.c 表現差
培正未知
宣道未 in
金巴倫剛 in 話現在都後備生未寄信
好徬徨今年好多人in
呀仔冇書讀現在大部份己完成收生點算
九龍塘至將軍澳請各位有無好介紹 thankmouth ...

又一村. 尚餘好少量位. 要睇下今日多唔多人交留位費啦!! 佢地活動教學. 全日班 -  20人 兩位老師,佢地都有上/下午班.  

原帖由 Pkceddie 於 08-12-1 02:50 發表

我會試吓基督教及又一村但會否己冇位呢及教學方法怎樣呢

如果你鍾意學術上好D, 金巴倫應該比較好.

又一村環境就好好啦!!

我個人放棄金巴倫, 比左又一村留位費啦!!

原帖由 Pkceddie 於 08-12-2 00:02 發表

今日收到金巴倫信叫我畀留位費這間好定又一村好呢

祟真剩番少量下午班, 只有祟真有小學喎!! 我都IN左, 不過唔知收唔收, 不過自從KV唔收後, 我都對其他KG冇嘜信心, 雖然呀仔表現好好, 可以答晒老師問題.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-2 11:59 發表

我都交咗金巴倫先現再報又一村,崇真,基教窩打老道的請問以上升小邊間好d

其實如果你驚又一村課程淺, 金巴倫你實唔駛擔心. 我有朋友讀完, 升小一冇問題.   

原帖由 Pkceddie 於 08-12-3 00:14 發表

又一村看相環境面積,大人見到都好開心啦,但擔心太活的教學及課程淺唔知有無功課做或升小一會否辛苦呢

我朋友個女, 讀完金巴倫考到真光小學.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-5 01:47 發表

唔該哂您,金巴倫己畀留位費崇真我唔in啦,st.c收pm但我應該放棄,因之前朋友讀完st.考直資冇一間入到呀,即時好down,學費又不平不如找一間樣樣平均算,現有宣道 、藍田迦南、九龍基督堂及又一村未in,培正未知請問如果潠 ...

其實如果你真係好擔心小一問題, 金巴倫又真係有人試過. 又真係冇問題. 其實都唔駛諗啦!!

不過我有幾個朋友都覺得又一村好喎!! 有個朋友話小一派得唔錯喎!! 所以我先考佢,仲比左留位費全日班.

不過我因為呀仔到e+都唔肯換衫返學(n1), 所以我都係要搵間開心d. 最後我決定去創價下午班.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-15 02:04 發表

13/12/08 in 咗又一村幼稚園户外遊樂場好大環境真係幾好及好新硬件設施幾好,如果返此間小朋友好開心的,老師們好親切,in 時配合得好及好了解學校唔似九龍塘二大名幼稚園咁趕鴨仔in,只聽人哋講點好法,又一村但程度 ...

唔好諗番轉頭啦!! 你會好幸苦架!!
希望你收到培正的好消息!!

原帖由 Pkceddie 於 08-12-17 02:00 發表

係收咗st.cat pm 英中,但冇畀到留位費,留咗金巴倫
是否應該留咗位先算呢?

個次我去in崇真, 我同呀仔都暈車浪!! 不過呀仔好快冇事, 我就辛苦成晚. 全程c6睇往呀仔!!

我d朋友好鍾意崇真架!! 不過就係國際班.
不過c6唔鍾意,同埋係主流班. 所以冇比留位啦!

要搬屋就校網, 我都想, 不過冇能力.

原帖由 Pkceddie 於 08-12-17 23:08 發表

kimmiechiu
唔該哂,明天in崇真其實去學校in都幾累事因為要返ヱ夜放工好無時間倍寶寳,所以想找一間有愛心教育好d幼稚園,遲d選定學校又要搬屋就校綱媽媽唔易做. ...

其實路程只係20分鐘, 但的士司機揸得唔多好. 所以就頭暈啦!!
聽人講祟真主流班都應該唔會淺!!
祟真英小好就好d, 不過應該好似都好辛苦架!!
如果讀培正出外補英文, 應該讀其他bend 1, 問題不大.
學校對小朋友重要, 但是都要睇下小朋友重唔重讀書先!!

原帖由 Pkceddie 於 08-12-20 01:05 發表

你是不是住好遠會暈車浪,我in 崇真都ok,但會否直升小學主流班會否過淺呢,培正收的話升中要24分如去其他中學因培正中中去其他bend 1 如差d,如崇真英小升中好似好d,中學對小朋友一生都好重要,回想我當時中學都好辛苦. ...
‹ 上一主題|下一主題