用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 熄燈後,Roommates唔肯訓,可以點處理?
go

[英國] 熄燈後,Roommates唔肯訓,可以點處理? [複製鏈接]

回覆 kct18 的帖子

係,非常普遍(男仔嘅,由普通傾下計到pillow fight到dorm raid層出不窮)。大房多人唔太騷擾就互相遷就下,細房少人嘅,直接同佢傾下。真係搞唔掂,last resort咪揾housemaster。

回覆 Yanamami 的帖子

英國都係睇一間間,我仔同女嗰兩間都嚴格執行限用令,每晚都要繳械。所以我仔直頭唔攞返,費事煩。變咗我真係一個term先講得嗰三兩次電話...

回覆 Kmee@@ 的帖子

我自己想當年都係一個term一兩個電話返香港,冇資格話我個仔。食得鹹魚抵得渴,佢哋電話電腦只有一部,冇得用咪去打下波...

回覆 bananaGi 的帖子

係呀,所以一個term得三個電話。一個係開學嗰日,一個係half term喺guardian度,一個係臨返香港問機標啲嘢...

回覆 bananaGi 的帖子

啱啱相反,未走之前係每日都好多嘢講。
不過係我自己衰,一嚟我講過俾佢聽我以前寄宿嗰時一個term都唔打一次返香港,二嚟我話去到就要好好享受寄宿生活嘅每一方面,唔好成日掛住香港啲嘢。佢都係貫徹執行啫。
‹ 上一主題|下一主題