用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生派彩
go

民生派彩   [複製鏈接]

今日check左無信,已刻意留信箱鎖鑰俾家人以備3/12 查收

聽說有offer 就一張收生信加半張校車紙,都不厚

不過自己表現不好,所以預左唔收

我想知要有幾認真填問卷才算認真(有無前人知最底標準?)
我想所有有心人都好認真填.... 唔會有人hea填吧....

wwchuifamily 發表於 16-12-1 15:36
回覆 Chan343 的帖子

事實係我interview當日學校門口等入嘅時候,排後面嘅媽媽仲填緊問卷,我諗無人hea填但 ...

排住隊填又確實比較趕喎
佢份問卷我都確實填好多野才有幾行

佢題題都咁多行好難寫得足

dcgirl201314 發表於 16-12-1 18:54
想問報名表有咩資料填?
大家有冇keep blank copy?
同其他學校一樣, 有問父母公司, 地址, 職業, 教育程度, 本校就讀/在職的親屬資料if any
沒有問父母小學讀邊間

firefighter 發表於 16-12-2 11:24
非常之重要, 如果有個小朋友同你同分, 都會睇下問卷睇邊個家長填得認真, 同樣, 揀waiting 中的小朋友, 也會 ...
自己好重視份問卷, 但小朋友去到玩野, wow ho.....bye bye... 超失望..... 如果可以靠份問卷拎返個waiting都滿足了...

dcgirl201314 發表於 16-12-2 10:25
請問有冇問返邊間教會及信仰
didn't ask religion at all

唔知有無人寫到加紙.... 都係果句, 面試日小朋友唔合作, 真係好無奈, 寫十頁都無用...

am621 發表於 16-12-3 13:39
我封信無 However........呢句

即係reject?  

We regret to inform you that XXX has not been accepted as kindergarten one student in 2017-18 due to high demand for places.

Thank you for your kind attention.

我都係reject....

請問有offer既小朋友有無人問卷簡短答(1-2行)?
有無坐不太定,郁下身又拎去後咁
‹ 上一主題|下一主題